25.1.10

Xerrada sobre els “Pobles valencians abandonats”

*

Lloc: Casal Jaume I de la Vall d'Albaida
Dia i hora: divendres 29 de gener a les 20:00h


Agustí Hernàndez Dolç és periodista i veí d'Alboraia (País Valencià). Durant anys ha anat fent excursions pels pobles valencians abandonats, i ací vol mostrar eixe treball. És webmaster del blog "Els pobles valencians abandonats" És autor, junt amb José Manuel Almerich, del llibre "Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit" (Consell Valencià de Cultura, 2006), i és comissari de l'exposició "Pobles abandonats. Ha publicat alguns articles de divulgació científica sobre patrimoni natural i cultural valencià, especialment de la seua comarca, l'Horta Nord.

Amb la xerrada "Els pobles valencians abandonats" pretén mostrar els nuclis deshabitats valencians i d'altres parts de l'Estat, i reivindicar el patrimoni natural i cultural valencià.
L'acte consisteix en una explicació del procés de desaparició d'alguns pobles valencians. Siga com a conseqüència d'una expropiació per a la construcció d'un embassament, d'una catàstrofe natural o artificial, o de l'emigració com a conseqüència de causes socioeconòmiques.

La xerrada-exposició mostrarà amb fotografies eixos nuclis en l’actualitat ja que la majoria de les fotots estan fetes entre 2001 i 2009. Encara que també s'incorporen algunes fotos antigues que ens permeten vore com era el paisatge valencià abans de l'emigració dels anys 50-70.


Tot un recorregut a l'interior més profund de les nostres comarques.