28.1.11

TIRANT DE CANÇÓ A ONTINYENT AMB EL CORREDOR POLONÉS

TIRANT DE CANÇÓ A ONTINYENT AMB EL CORREDOR POLONÉS
DIVENDRES 26 DE FEBRER A LES 19h AL CASAL JAUME I.

Què és el Tirant de Cançó?

L’abril de 1992 es va celebrar la primera edició del Tirant de Rock. A Acció Cultural del País Valencià decidíem a principis dels noranta fer convergir tots els esforços fets fins aquell moment per la música en català amb la constitució d’una plataforma per tal de difondre els treballs dels joves grups, per tal de posar en contacte a músics d’arreu del nostre territori, per tal d’ampliar i consolidar un públic cada vegada més nombrós, i per tal de difondre i projectar la creació musical en la nostra llengua. La proposta que us presentem és l’hereva directa d’aquella feina: del Tirant de Rock, però també dels centenars de concerts que a les seues diferents seus territorials ACPV ha organitzat al llarg del temps.

Conscients que vivim en una situació estranya, on la cultura pròpia necessita obrir-se pas en un entorn de veritable excepció, ens plantegem la nostra tasca com l’aportació a una feina col·lectiva. Volem per tant oferir suport a la feina de militància quotidiana que representa encara avui en dia fer i escoltar música en la llengua del nostre país. Volem anar bastint amb cançons un ample ordim de complicitats que mantinguen la nostra cultura ben viva.


ONTINYENT

EL CORREDOR POLONÉS

L’EMBARÀS D’AGNIEZSKA

L'Embaràs d'Agnieszka és tota una aposta per l’stoner melòdic i el rock alternatiu, ni les melodies pop se li escapen a aquest grup amb una simetria bastant semblant al grup de Manchester Ozeansize, oferint així una experiència poques vegades presentada en la nostra llengua. Una clara aposta per guitarres dures i a la vegada dolces. L’evolució des del seu darrer treball ha emfatitzat la recerca d’un so propi i alhora representatiu de les influències de la banda.

Agnieszka durà al món una nova criatura, el nostre protagonista en Krzysztof Wojtkiewicz. La banda va desgranant la insípida història d’aquest personatge en cadascun dels temes, però de forma desordenada de manera que l’oient té dues feines: primerament establir un ordre cronològic de la història i després tractar d’entendre el que se li vol explicar amb uns temes escrits per a la lliure interpretació: una vida, la del benvolgut Krzysztof. El que es pretén és activar la ment de qui escolte els temes i, fins i tot, l’oient hi pot veure representada la seua vida. Les magnífiques il·lustracions del dissenyador gràfic Cèsar Barceló ajuden a aquesta tasca.

Deu temes que aposten per la innovació musical i el trencament de regles i estructures sense deixar de fer que siguen agradables d’escoltar...

Tota la informació a:
http://acpv.cat/tirant/