17.3.11

REUNIÓ 21 DE MARÇ. 16 D'ABRIL TOTHOM A VALÈNCIA

Vos convidem a la reunió que tindrà lloc el proper dilluns 21 de març a les 19:00h al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida. El motiu d’aquesta convocatòria és organitzar-nos per a la manifestació del 16 d’abril, en commemoració del 25 d’abril. Des d’ACPV pensem que és hora de fer front al govern de Francisco Camps. Un (des)govern que censura dels mitjans de comunicació i persegueix les emissions de TV3 al País Valencià, elimina el valencià de les nostres escoles i fa de la corrupció i la manca de transparència la seua cartilla de presentació.

Per aquesta motiu, i per molts altres, pensem que la Vall d’Albaida ha de dir la seua, cridar ben que ja n’hi ha prou. Per això vos convidem a aquesta reunió en la qual posarem sobre la taula les qüestions que ens preocupen i volem fer escoltar a la manifestació del 16 d’abril. TV3, els problemes de la nostra llengua a l’escola i la corrupció són aspectes que ens afectem com a ciutadans de la Vall d’Albaida, però a més patim problemàtiques pròpies. La situació de les nostres muntanyes després dels incendis, el pas de la línia d’alta tensió per les zones afectades pel foc, l’abandonament de la línia de tren... Aquestes reivindicacions també han de ser escoltades, i la manifestació del 16 d’abril és lloc per dur-les a terme.

La manifestació del 16 d’abril esdevé una mobilització de caràcter excepcional per diversos motius. El músic de Vinaròs Carles Santos obrirà l’esmentada manifestació i Lluís Llach actuarà com a cloenda; a més la convocatòria vol ser un crit d’alerta a favor d’un projecte de País Valencià favorable als interessos de tots els valencians i valencianes.

Des del Casal organitzarem autobusos per poder facilitar el desplaçament. Si no podeu assistir a la reunió però esteu interessats en vindre amb nosaltres, tan sols ens ho heu de fer saber al 962389291, 664681591, o a valldalbaida@acpv.cat .

Vos esperem dilluns!

PS: Si penseu que aquesta informació pot interessar algú, compartiu-la.


*************************************************

Nota de Lluís Llach

Veient que la decisió de participar a l'acte que es celebrarà el dia 16 a la ciutat de València, cantant algunes cançons a favor de la llibertat d'expressió al País Valencià, ha aixecat algunes especulacions sobre el meu futur, faig aquest escrit per correspondre a l'interès de molts amics i mitjans.

En primer lloc ...voldria aclarir que la participació en l'acte és la meva manera concreta de militar aquell dia a favor d'un dret fonamental, que semblaria que amb l'ajut de les lleis es pot conculcar, com és el dret a la llibertat d'expressió.

També em serveix per confirmar la meva solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià que des de fa molts anys és un objectiu prioritari del govern del PP en la seva llarga voluntat d'anorrear tots el signes catalans de la identitat valenciana.

Finalment, perquè em temo que darrera de tot això arribarà la utilització matussera o para-feixista de les lleis, per mirar d'iniciar un maniobra legal, que no legítima, i econòmica, per tal de desballestar una eina social i cultural que els molesta per l'èxit amb que des de fa uns anys ha irromput en el bategar cívic de la ciutat de València i de tot el País Valencià, com és l'edifici Octubre i totes les activitats que hi palpiten.

Dit tot això, aquesta no és una tornada professional als escenaris, ni l'inici d'un retorn a una carrera amb afany de continuïtat. Per coherència amb una decisió pressa, durant aquests anys he hagut de dir que no a moltes demandes de col•laboració, sovint per causes que em són molt properes. Em sap greu, i el fet de que hagi dit que sí a l'acte de València, espero que no sigui pres com un greuge comparatiu per la molta gent que lluita contra problemes molt urgents que avui ens assetgen.

Des d'abans de retirar-me sempre havia manifestat que deixava la porta oberta a retornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels que anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.

Gràcies i això és tot fins aquell dia.

Lluís Llach