6.4.11

DONES, TERTÚLIA POLÍTICA, INSTRUMENTS MUSICALS I BALL TRADICIONAL


DONES, SALUT, TEMPS I TREBALL . Cicle escolta-les.

Dijous 7 d’abril a les 19:30h.

Xerrada a càrrec de Tere Mollà.

Les dones ens hem anat incorporant al mercat laboral fins i tot sabent que ha estat un món tradicionalment masculí, però no s’ha assumit per part de la majoria dels homes que les tasques de la llar també els pertanyen i que s’ha de fer corresponsables.

La relació entre dobles jornades laborals (casa i feina), la manca de temps personal per dedicar-nos a nosaltres mateixes, i els treballs feminitzats que comporten malalties pròpies serà el fil sobre el qual versarà aquesta xerrada.


TERTÚLIA AMB LES CANDIDATURES

Divendres 8 a les 20h.

Des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida s’organitza per tercera vegada consecutiva una tertúlia amb les candidatures que es presenten a les eleccions municipals d’Ontinyent. La iniciativa va nàixer l’any 2003, i va tornar a organitzar-se a les passades eleccions de 2007. La tertúlia d’enguany consolida una proposta que des del Casal considerem imprescindible per poder exercir el nostre dret al vot. La ciutadania té dret a conéixer quines són les apostes dels partits polítics que es presenten candidats a les eleccions municipals, i per això hem decidit facilitar-ho d’aquesta manera, atorgant l’opció d’escoltar de primera mà quines són les apostes dels diferents partits.

A la tertúlia s’abordaran qüestions relacionades amb la llengua (requisit lingüístic, rètols i documents), la comunicació (TV3 i TVO), la cultura (programació cultural i espais culturals), la igualtat (violència de gènere, pla d’igualtat), la joventut (pressupostos i CLJO), el medi ambient (alta tensió i canalització del riu Clariano), l’educació (integració i llengua), i la sanitat (hospital).

Els partits que assistiran a la tertúlia són: Centro Democrático Liberal (CDL), Coalició Compromís (Compromís), Esquerra Republicana (ERPV), Esquerra Unida (EUPV), Gent d’Ontinyent (GdO) i Partit Socialista (PSPV-PSOE). Cal remarcar que tots els partits polítics que aspiren a governar l’Ajuntament han estat convidats, tot i que hi ha qui no ha respost a la nostra invitació.

Moderarà l’acte M.Àngels Moreno, coordinadora d’ACPV a la Vall d’Albaida.

TALLER D’INSTRUMENTS MUSICALS AMB CANYES

Dissabte 9 a les 11h.

Última sessió!

En aquest taller s’elaboraran diferents instruments musicals, tant de percussió com de vent, utilitzant un material a l’abast de tothom : les canyes de riu.

Una vegada creats els vostres instruments, els podreu decorar amb el material que us proporcionarem.

A partir de 5 anys.

Cal inscriure’s al Casal: 962389291, 664681591, valldalbaida@acpv.cat

Preu: 2 euros (socis i sòcies d’ACPV gratuït)


II TALLER DE BALL POPULAR VALENCIÀ

Cada divendres d’abril, maig i juny.

Els mesos d'abril, maig i juny tindrà lloc el II Taller de ball popular valencià, a càrrec de Miquel-Àngel Flores. Enguany tornem amb el taller de ball popular amb un nou programa basat en balls de l'U, copeos, fandangos valencians, jotes i seguidilles de la comarca de la Vall de la Vall d'Albaida i l'Alcoià-Comtat. Així mateix repassarem el toc tradicional de postisses i aprendrem coreografies, passades i mudances, tant d'estil popular com de ball de comptes.
Animeu-se un any més.
Ja podeu inscriure's al Casal: 962389291, 664681591, valldalbaida@acpv.
cat