18.4.11

MANIFESTACIÓ I TROBADA, DUES REIVINDICACIONS DEL CASAL

El Casal Jaume I de la Vall d'Albaida hi va ser present a la manifestació del passat dissabte 16 d'abril amb les reivindicacions pròpies de la comarca. Una pancarta amb el lema: LA VALL D'ALBAIDA PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ, AMB ELS SERVEIS PÚBLICS I CONTRA L'ALTA TENSIÓ, expressava aquelles situacions que ens creen malestar com ciutadans i ciutadanes. Altra pancarta feia referència als incendis de les nostres serres amb la pregunta: quantes voltes més hem de veure la serra cremar-se?. En dues setmanes a la Vall d’Albaida han tingut lloc dos incendis, un el passat divendres 8 al terme de Benicolet i Llutxent (15.000 hec.); i l’altre, aquest dissabte 16 a la serra de Mariola (4 hec).

Per animar i fer més festiva la reivindicació el Casal anava acompanyat del Gegant del Rei Jaume I, així com d’un grup de dolçainers.

Aquesta multitudinària manifestació de 100.000 persones que deien sí a TV3, sí a la llengua i sí a la transparència, comptava amb molts veïns i veïnes de la nostra comarca.

Aquest dissabte la reivindicació comarcal s’estenia també a altres àmbits. La Trobada d’Escoles en Valencià que enguany tenia lloc a Atzeneta d’Albaida, i el Casal també hi va ser present de dues maneres. En primer lloc vam participar de la cercavila amb el cabet que des del Casal vam elaborar (amb la col·laboració de les artistes ontinyentines, Almudena Rodríguez i Xeles Tortosa). El Cabet representava la figura d’Enric Valor, el qual era homenatjat a aquets cercavila amb diversos personatges de les rondalles que arreplegà a la seua extensa obra. D’altra banda, el Casal també comptava amb una paradeta en la qual les persones participants de la trobada van poder adquirir bons d’ajut per fer front a les multes de 800.000 euros per les emissions de TV3, així com articles en venda al Casal, com llibres, música, productes de comerç just...

Les imatges ho diuen tot. Ho vam passar bé, però sobretot vam lluitar i reivindicar per la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre país!