29.9.11

LA FLAMA DEL CORRELLENGUA OMPLI DE NOU LA COMARCA DE LLENGUA, CULTURA I REIVINDICACIÓ

Dimarts 4 d’octubre arriba de nou el Correllengua a la Vall d’Albaida. Aquesta vegada en homenatge a Enric Valor i Sanchis Guarner pel centenari de llur naixement.

La situació econòmica actual d’ACPV és ben complicada a causa de les multes imposades pel govern del partit popular valencià per les emissions de TV3 al País Valencià, les quals ascendeixen a un total de 800.000€. D’aquesta manera l’edició del Correllengua d’enguany està sotmesa a un pressupost molt restrictiu. No obstant això, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida ha volgut animar a tots els centres educatius de la comarca a continuar fent de la nostra reivindicació una festa en favor de la nostra llengua i la nostra cultura i poder, per tant, donar continuïtat a aquesta festa que ja constitueix un referent als centres educatius de la comarca al voltant de la data del 9 d’Octubre.

La resposta dels centres de la comarca ha estat molt satisfactòria ja que han mostrat la seua predisposició a rebre la flama del Correllengua i crear uns contextos de festa i reivindicació al voltant de la data del 9 d’octubre.

Tots i cadascun dels centres que participen al Correllengua i/o celebren alguna festivitat reivindicativa en favor de la llengua dels valencians i valencianes optaran a la Distinció Empar Granell. Una distinció que té un doble objectiu; per una banda, recordar la figura d’Empar, mestra, lluitadora per la llengua i l’escola pública (entre moltes altres coses); i d’altra, reforçar i animar a la participació en el Correllengua.

Una de les novetats que s’hi incorpora és el Concurs de Dibuix en el qual poden participar totes les escoles del País Valencià. Es tracta d’ il·lustrar els textos de l'Auca del Correllengua 2011 que enguany ret homenatge a Enric Valor i a Manuel Sanchis Guarner.

El Correllengua s’acomiadarà de la nostra comarca en un acte final de cloenda que tindrà lloc el dia 9 d’Octubre a les 18h al Barri del Llombo. Una cercavila encapçalada pel Gegant del Rei Jaume i els cabets de Joan Fuster i Enric Valor recorrerà el barri, per cloure l’acte amb la lectura del manifest.