3.11.11

VIII PREMIS BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2011

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV ha fet públics els noms de les persones i entitats que enguany seran guardonades als VIII Premis Joan Baptista Basset.

Aquests premis van nàixer fa huit anys amb la intenció de reconéixer la tasca de totes aquelles persones i entitats que treballaven per la recuperació, promoció, difusió i defensa de les nostres senyes d’identitat com a valencians a la comarca i al País; però també de totes aquelles persones que des de la vessant cultural, política, cívica o associativa treballaven en defensa de certs valors mediambientals, socials, culturals, democràtics...

Aquests premis mantenen l’esperit i el tarannà de la seua creació i es consoliden un any més com un referent per tendir la mà a persones i entitats que mereixen un reconeixement públic.

Les persones i l’entitat guardonades amb els VIII Premis Joan Baptista Basset són:

DOLORS ALSINA RIDANEYA. Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria en el Món Associatiu.

LLORENÇ BARBER I COLOMER. Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria Cultural.

PLATAFORMA CREMAT SENSE FILS. Premi Joan Baptista Basset a l’Entitat Compromesa amb el Territori.

Dolors Alsina ha estat i és presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Josep d’Ontinyent i la seua implicació i dedicació en l’entitat a la qual representa és absoluta. Així mateix la seua funció dins del món cívic i social en general ha estat plena de compromís.

Llorenç Barber és músic, compositor, musicòleg i campanòleg. També és l’organitzador de les “Nits d’Aielo i Art”, un festival de música experimental que ha topat amb la incomprensió del poder polític.

La Plataforma Cremat Sense Fils, d’àmbit comarcal, compta amb una trajectòria curta però intensa. Amb un treball que va més enllà de la reivindicació medioambiental, ha arribat al compromís ciutadà i participatiu i ha agrupat persones i entitats d’arreu de la comarca amb un mateix objectiu, aturar el pas de la línia d’alta tensió per les zones afectades pels darrers incendis.

Aquests premis s’entregaran a la gala-sopar que tindrà lloc el proper divendres 18 de novembre a les 21:30h al Restaurant de la Font de Sis a El Palomar. En aquest esdeveniment també tindrà lloc l’entrega de la Distinció Empar Granell 2011, que enguany ha estat atorgada al CEIP Martínez Valls d’Ontinyent.

Aquesta distinció va nàixer amb una doble finalitat. D’una banda recordar anys rere any la persona d’Empar Granell i Tormos, mestra d’infantil la qual va dedicar el seu esforç a la defensa de l’ensenyament públic en valencià. Per aquesta tasca va rebre el Premi Joan Baptista Basset el 2007 a la trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D’altra banda, la Distinció Empar Granell vol reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats i/o centres educatius que participen més activament en la celebració de la data del 9 d’Octubre i el correllengua de cada edició, fent-lo possible en la seua dimensió més reivindicativa i festiva. La Distinció pretén premiar la dedicació, la implicació, l’originalitat, el treball al voltant dels objectius del correllengua, el recolzament per a la viabilitat de l’arribada de la flama, l’ajuda per a la difusió de l’activitat i la participació activa.

Totes les persones que vulguen assistir a la gala-sopar hauran de comprar els seus tiquets al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida. També poden realitzar les seus reserves als telèfons 664681591 o 96389291, o a valldalbaida@acpv.cat

El preu del sopar és de 15 euros per als socis i sòcies d’ACPV i de 17 euros per a la resta.