27.4.12

CICLE ALTERMIRADES: VIATJAR DE MANERA ASSOSSEGADA, POÈTICA I SENSUAL. De viatge per terres valencianes.

Divendres 27 d'abril, a les 20h.

Paco Tortosa ens explicarà com és possible viatjar combinant aquests factors de l’assossegament, la poesia, la sensualitat, amb altres com la sostenibilitat i el territori.
El ponent aprofitarà la publicació dels dos volums de l’obra De viatge per terres valencianes, referent a les comarques de València i Castelló. Aquest llibre no és però un llibre de viatges convencional. Tampoc no és una recopilació d'itineraris superficials i impersonals: són unes passejades fetes realitat des de la geografia i el medi ambient. Caminades, entre l'excursió lúdica i l'eixida tècnica de camp i amb un rerefons tan patriòtic com pedagògic. Història i botànica, sociologia i geomorfologia, demografia i antropologia: els espais rurals del país són sobretot els escenaris per on discorren les mirades i les reflexions, i els protagonistes, els diferents paisatges.

Paco Tortosa es doctor en geografia per la Universitat de València. És un dels pioners a l’Estat Espanyol del cicloturisme d'alforges. Ha publicat una vintena de llibres al voltant d'itineraris pel patrimoni cultural i natural valencià. És col·laborador de la cartellera Túria de València i de la revista Descobrir Catalunya.

Recordeu que la nova seu del Casal es troba al Carrer Jaume I el Conqueridor, 13 (al barri del Llombo)