27.6.12

QUI JUTJARÀ A IBERDROLA ?


La Plataforma Contra l’Alta Tensió ha convocat aquest divendres 29 de juny a les 13h una concentració a les portes dels jutjats d’Ontinyent, en solidaritat amb els encausats per les protestes de l'estiu passat contra la construcció de la línia d'alta tensió que creua pels termes d’Agullent, Albaida, Ontinyent i Benissoda.

La protesta coincideix amb la citació que ha rebut una jove per anar a declarar al voltant de les visites-esmorzars realitzades a les torres l’estiu passat, en protesta per la infraestructura promoguda per Iberdrola amb el consentiment de la Generalitat Valenciana, que obvià la seua responsabilitat de fer un nou informe d’impacte ambiental, després de l’incendi de setembre del 2011.

Cal recordar que aquesta jove no és la primera que passa pels jutjats per defensar la nostra serra. A juliol de l’any passat, després d’una visita-esmorzar a les obres de la línia d'alta tensió que estava realitzant una subcontrata d’IBERDROLA a la zona de la Covalta, al port d’Albaida, tres activistes de la Plataforma foren detinguts després d’un ampli dispositiu policial preparat d’avantmà per la Guàrdia civil, que buscava fer por als qui s’oposaven més directament a aquesta infrastructura, que recorde-m’ho, només beneficia a una empresa privada. 

Ara, un any després, quan les torres elèctriques ja estan instal·lades però no porten electricitat, quan hi ha vigilants de "seguretat" a la serra mirant què fas o deixes de fer, quan encara no hi ha hagut cap nou informe d'impacte ambiental, quan s'està planificant l’execució de la central eòlica a la serra de La Solana i Sant Esteve, i quan Iberdrola continua presumint de ser "verda" i "sostenible"... les accions judicials contra les persones que s'oposaren a la línia d’alta tensió continuen. 


Defensar la serra no és cap delicte, destruir-la sí que ho és.