5.7.12

CONVOCATÒRIA SALVEM EL TREN

Estimats/des Senyors i Senyores, 
Des de la Plataforma Salvem el tren Xàtiva- Alcoi, davant les declaracions aparegudes als mitjans de comunicació, llençades pel Secretari d’ Infraestructures i Transports del Ministeri de Foment, Rafael Català, al voltant de la supressió de la línia de tren Xàtiva –Alcoi i d’altres línies deficitàries i la seua substitució per un transport en autobús . Volem manifestar el nostre rebuig i malestar davant els continus atacs contra la línia que històricament ha servit d’eix vertebrador de les Comarques Centrals.
Rebutgem totalment aquestes declaracions, ja que cal recordar que el mateix Ministeri va declarar el 30 de desembre de 2010 aquesta línia com a línia d’interés general i que fa poc més d’un mes inclogueren la seua millora en el paquet d’infraestructures previstes en el Corredor Mediterrani. A més, té signat un conveni amb la Generalitat Valenciana de millora i renovació de la línia que ja s’està executant. També, exigim explicacions de quin criteri ha seguit el senyor Català per manifestar tal desficaci, tenint en compte que ni  econòmicament ni ambientalment parlant, un autobús on caben 50 persones per viatge és millor que un tren que en condicions òptimes en pot dur 200 o més, es tracta de la postura contrària als arguments de la Unió Europea. Amb tot, cal destacar que els estudis realitzats fins el moment han argumentat que, si es reformara la línia, es triplicaria la quantitat d’usuaris actuals fins arribar als 300.000 anuals. Sembla contradictori, que després de les millores i inversions en algunes de les estacions com Ontinyent, Albaida o Cocentaina, vulguen tancar aquesta línia.
            Davant l’incompliment reiterat dels compromisos adquirits tant per part del Ministeri com des de la Generalitat Valenciana i les declaracions amenaçants del senyor Català, hem fet una crida a tots els agents socials, econòmics i polítics i al conjunt de la ciutadania en general per emplaçar-los a una concentració el proper dimarts 24 de Juliol a les 20:00h a la Plaça la Concepció d’Ontinyent, per manifestar el nostre rebuig al tancament de la línia i reivindicar les millores compromeses durant anys i que reiteradament s’han incomplit. Per això ara més que mai Salvem el Tren
            Els agraïm per endavant la seua atenció esperant que hi participen en les diverses accions que convocarà la Plataforma Salvem el Tren Xàtiva- Alcoi.