3.7.12

RACONS POÈTICS

Aquesta proposta pretén reunir aquelles persones interessades en compartir poesia en valencià en certs racons poètics que el nostre entorn ens ofereix.
Així que vos proposem tres indrets poètics per a tres dijous del mes de juliol. Cap a les 21:30h farem un soparet davall braç en bona companyia on cadascú pot aportar la seua picadeta per compartir. I després de sopar cadascú llegirà, recitarà, interpretarà els poemes que li vinguen de gust.
La participació és lliure i gratuïta.


I el primer racó:

Dijous 5 de juliol ens veiem al Llavador de la Vila.
En aquest punt s’alçava la torre del Mirador o de l’Atxa, de forma atamborada, lloc on el pregoner anunciava els bans a l’època foral. Aquests pregons, a més de ser publicats per carrers i places, s’havien de pregonar també des de la torre com a requisit indispensable. Es deia de l’Atxa perquè romania una torxa encesa quan hi havia calma o per indicar l’absència de perill. Fou enderrocada per petició dels veïns l’any 1660 i es va col·locar una font que seria després substituïda pel llavador. 


Notes: 

  1. Sopar: cadascú ha de portar allò que vulga menjar i beure.

  1. En aquesta primera trobada no tenim cadires ni taules, per tant qui vulga pot portar la seua cadira. Si no, el llavador i les escales que hi condueixen presenten una forma que ens permeten seure més o menys còmodament.

  1. La idea és poder compartir una estona en bona companyia i envoltats de poesia, així que podeu portar lectures preparades de poesia, prosa, teatre, contes... qualsevol paraula que vos parega poètica.

  1. Música? Endavant. Si toques qualsevol instrument i vols fer l’acompanyament improvisat a les lectures, perfecte!


1 comentari:

Jordi ha dit...

Ei! Va estar molt bé: una manera especial de conéixer el patrimoni històric, literari i, sobretot, humà d'aquesta terreta!

Ens veiem a la propera.

Salut