20.11.13

ENTREGA DELS X PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2013


El passat divendres 15 de novembre el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV va fer entrega dels guardons dels Premis Joan Baptista Basset i la Distinció Empar Granell a les persones i entitats que enguany han estat designades.

L’entrega de premis va estar precedida per un sopar celebrat al Restaurant Javi, del Palomar. Posteriorment va tindre lloc l’entrega de premis amb un discurs introductori per part del Casal que posava de relleu el treball, l’esforç i la tasca de les persones i els col·lectius premiats per contribuir a un projecte de comarca i de País des de les vessants socials, culturals, lingüístiques, educatives...

Casimir Romero Garcia va ser la primera en rebre el guardó amb el Premi J.B Basset a la trajectòria en defensa del patrimoni cultural. Josep M. Andrés, amic del premiat, va explicar el Casimir més personal combinat amb la seua dedicació per la comarca i el País.

Maru Micó, amiga de Consol, va llegir unes paraules que posaven de manifest la trajectòria artística de la premiada . Seguidament Consol Rico Galdón va rebre el Premis J.B. Basset a la trajectòria artística musical i va agrair i compartir el premis amb totes aquelles persones que l’han acompanyada en aquesta trajectòria.

El Col·lectiu Cultural El Ganxo va ser l’entitat premiada en aquesta desena edició amb el premi JB Basset a l’entitat compromesa amb la llengua i la cultura. Lluïsa Gallego, membre del col·lectiu,  va dedicar unes paraules per tal de mostrar el recorregut portat a terme per l’entitat amb l’esforç i dedicació dels membres que al llarg de la història hi han format part. Vicent Tormo i Hèctor Soler, president i secretari (respectivament), de l’entitat van arreplegar el Premi.

Seguidament va tindre lloc l’entrega de la Distinció Empar Granell 2013, atorgada enguany al CEIP Verge del Remei, de Castelló de Rugat. Diversos representats de la comunitat educativa del centre (mestres, alumnes i pares) van rebre el guardó i van aprofitar l’ocasió per destacar la importància de l’escola pública, de qualitat i en valencià.

En darrer terme, Toni Gisbert, secretari d’ACPV, va explicar el posicionament de l’entitat davant el tancament de RTVV, així com davant de la situació sociopolítica actual, i va encoratjar tothom a continuar en la línia de treball d’aposta pel canvi i de transformació per tal de garantir la continuïtat dels serveis públics valencians.

L’acte va concloure amb l’actuació musical d’Ahmed Touzane, amb un repertori de música àrab.