12.11.14

ACPV TORNA A PATIR UN NOU INTENT D'OFEGAMENT ECONÒMIC, ARA PER PART DEL GOVERN ESPANYOL

El Govern espanyol multa ACPV amb 45.000 euros a instàncies del Govern valencià per les emissions de Catalunya Ràdio

L’entitat comença demà 12 de novembre un Verkami per recollir els diners per pagar la nova multa


El gener el Govern espanyol va informar ACPV que havia obert un expedient sancionador a la nostra entitat a instàncies del Govern espanyol per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, i ens va obligar a tancar aquestes emissions sota l’amenaça que si no ho féiem la multa podia arribar a ser d’un milió d’euros. Després de gairebé un any de recursos i alegacions, finalment el Ministerio ens ha comunicat la resolució definitiva: una multa de 45.000 euros, que l’entitat haurà de fer efectiva a Nadal.

Sembla que al Govern valencià li molesta el fet que ACPV puga començar a estabilitzar-se després de la situació que hem patit i patim a causa de les dràstiques retallades d’ajudes i subvencions, i de superar censures i multes anteriors. I sembla també que el Govern espanyol està disposat a assumir la deriva autoritària d’un Consell que perd base social i credibilitat mentre veu com augmenta constantment la llista d’imputats relacionats amb el partit que li dóna suport.

Per això, Acció Cultural s’ha vist obligada a preparar una campanya de micromecenatge en la plataforma Verkami, que s’activarà demà dimecres 12, i a la que es podrà connectar mitjançant la nostra web www.acpv.cat, per a recollir els diners necessaris per a poder pagar la multa a Nadal i evitar l’embargament dels comptes de l’entitat.

Paral·lelament, avui s’ha fet pública una sentència del Tribunal Suprem que anul·la la multa anterior del Govern valencià per les emissions de TV3. Una sentència, però, que no té conseqüències pràctiques. Primer, perquè des del punt de vista econòmic ACPV ha de pagar 45.000 euros a Nadal, i no sabem per contra quan ens serà retornat l’import de la multa que el Suprem anul·la, ja que això depén del Govern valencià, que no sabrem quan pagarà. Segon, perquè ACPV no pot reobrir les emissions, ja que el Govern valencià no podria multar-nos, però sí que ho podria fer l’espanyol.

Ara cal, per tant, col·laborar amb el Verkami “Cultura en acció!” i superar el nou intent d’ofegament econòmic que impulsa un Govern espanyol autoritari i tancat al diàleg i la llibertat d’expressió. I cal fer-ho per a que Acció Cultural puga desenvolupar el seu treball de promoció de la llengua i la cultura, i com a instrument per la recuperació dels mitjans de comunicació en llengua pròpia i d’un projecte de País Valencià que podria començar a visualitzar-se el 25 d’abril de 2015.