27.11.14

CARTA DE COMIAT DEL CORREDOR POLONÈS

Vos deixem la carta de comiat d'El Corredor Polonès.
Bon vent i barca nova, companys!

Ens hem esgotat d'anar contra corrent, adéu gent!
Just al mes de novembre de 1999 un ex-membre i un membre de l'actual banda vàrem començar a parlar de materialitzar un projecte musical inèdit fins el moment, un grup de rock alternatiu que s'expressés en valencià. La materialització es va produir uns mesos més tard i ha durat fins l'actualitat. Podríem definir la trajectòria d'El Corredor Polonès com una banda que ha fet el que ha volgut fins on l'han deixat. Una trajectòria, que malauradament volem anunciar que arriba a la seua fi.
Ens hem esgotat d'anar contra corrent durant 15 anys en els quals, tot i gaudir com a xiquets xicotets, no hem pogut consolidar ni el grup ni l'estil dins del sector del rock en català. Si el component lingüístic ja és un entrebanc important pel poc suport, tan popular com per part de les administracions públiques (entrebanc que estàvem disposats a assumir per compromís i normalitat cultural), hem de sumar l'entrebanc de l'ínfim marge que dins del sector se li ha donat al tipus de música que fem. Un sector més preocupat en mantenir les castes actuals que no d'innovar i potenciar nous estils. Tanmateix, tot i sortir nous grups, alguns d'ells interessants i d'altres seguint la casta amb noves caretes, l'statu quo mantingut ens ha vençut. Cansats doncs, de pidolar almoines en cadascun dels festivals que s'organitzen al territori o de llançar-se a la selva dels circuïts de sales pagant per avançat. Tot plegat, fa que la situació acabe sent insostenible. Tristament, no hi ha cap valent ni valenta que aposte per un estil no normalitzat en valencià ni al País Valencià ni a la resta de territoris catalanoparlants, i això és un drama.
Val a dir, que l'adéu també es deu a circumstàncies personals de cadascun dels membres, però hagués ajudat molt poder tenir una dinàmica de concerts normalitzada. Quan això no es produeix tot s'agreuja. També és cert, que durant aquests 15 anys potser no hem sabut prou bé fer partícip al gran públic de la nostra música.
No obstant això, no ens penedim de cap dels passos que hem donat durant tot aquest temps, ni tampoc d'haver fet coherentment la música que ens demanava el cos. Viure apassionadament tant temps la música d'aquesta manera és quelcom que ens fa sentir orgullosos. Tot el camí fet, ha servit sobretot pel nostre gaudi i dels nostres fidels seguidors, però també esperem que siga un camí fet per les bandes que vénen darrere nostre i que empenyen fort. Per tot plegat, volem agrair als nostres seguidors i famílies el seu suport incondicional, i agrair a totes les bandes ,sense excepció, que han tocat amb nosaltres, pels bons moments que ens han donat.

Tot i que no descartem més actuacions per donar l'oportunitat a més gent d'escoltar-nos abans del nostre silenci, ens acomiadem amb dos concerts: el proper 6 de desembre a Beniarrés (Aniversari Ateneu Popular Arrels, El Comtat) i el 9 de gener a Ontinyent en un concert molt especial a la Sala Multiusos, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ontinyent i la Fundació Universitària del Campus d'Ontinyent.