6.11.14

LA COMISSIÓ PROMOTORA DE LA ILP DEMANA AL PP COMPARÈIXER A LES CORTS PER EXPLICAR LA INICIATIVA

El Síndic popular, Jorge Bellver, mostra la seua disposició a arribar a un acord amb tots els grups parlamentaris perquè això siga possible

Dins la ronda de contactes que des de fa 15 dies està mantenint amb els tots els grups de les Corts, la Comissió Promotora de la ILP per un servei públic de ràdio i televisió en valencià s’ha reunit este matí amb els representants del PP. A la trobada han assistit el Síndic d’este grup, Jorge Bellver, el vice-síndic, Alfredo Castelló i el portaveu adjunt, Rubén Ibáñez. 

Els portaveus de la Comissió Promotora els ha demanat que donen suport a la petició de poder comparèixer en alguna Comissió de les Corts durant la seua tramitació parlamentària.  L’objectiu és detallar el sentit i objectiu de la iniciativa legislativa popular donada la seua transcendència social i la transversalitat amb la qual ha sigut rebuda per la societat valenciana durant els 4 mesos que ha durat la campanya de recollida de firmes. Esta eventual compareixença en les Corts s’hauria de fer, a més, poc abans del debat i votació de la ILP en el Ple del parlament valencià, per a la qual cosa encara no hi ha data fixada.

La Comissió promotora ja va fer esta mateixa petició la setmana passada al president de les Corts, Alejandro Font de Mora, qui va mostrar el seu acord. Per la seua part, el síndic del PP, Jorge Bellver, també s’ha mostrat hui predisposat a abordar esta petició amb tots els grups parlamentaris. Bellver s’ha compromés a posar-se en contacte amb els diferents portaveus per arribar a un acord consensuat sobre la data i format d’esta possible compareixença.

Durant la reunió també s’han abordat altres qüestions relacionades amb la tramitació parlamentària de la ILP, com la seua publicació en el Butlletí Oficial de les Corts Valencianes, que encara està pendent.

A més, el Consell disposa ara d’un mes màxim de termini per elaborar el seu dictamen preceptiu sobre la ILP i remetre-lo tant a les Corts com a la Comissió Promotora.