26.1.15

AMB GANES D'OVIDI. Crònica de l'Homenatge a Ontinyent

Foto de Jordi Casanova
Divendres passat va tindre lloc al Palau dels Barons de Santa Bàrbara (Ontinyent) l'Homenatge a Ovidi Montllor que vam organitzar des del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida-ACPV.
Aquest acte es feia en el context de l'exposició d'Antoni Miró, L'Ovidi, que romandrà a la sala d'exposicions del Palau fins el 31 de gener. 
Foto de R. Tomàs
L'acte d'homenatge, presentat per Jordi Oviedo, va comptar amb la intervenció de Toni Gisbert, secretari d'ACPV, qui va contextualitzar aquest homenatge en l'Any Ovidi i va explicar que aquest era el primer dels molts actes de commemoració que ACPV portarà a terme arreu del País. Seguidament Núria Cadenes, autora del llibre l'Ovidi (3i4), va parlar de la figura de l'artista, músic, cantant, poeta i actor. Diverses anècdotes i un discurs molt documentat van despertar l'interès del públic assistent de la mà de Cadenes. 
Foto de R. Tomàs
En darrer terme, Mara Vicent (mestra i rapsoda) va recitar la cançó que portà per títol Faré vacances. I Jesús Barranco, Pau Miquel i Javi Requena, van interpretar dues cançons del músic alcoià. 
Membres impulsors del verkami L'Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai es va fer, van assistir a l'acte i van aprofitar l'ocasió per explicar el projecte documental i convidar tothom a participar-hi a canvi de diverses recompenses. 
Foto de Jordi Casanova
Entre el públic assistent hi havia Feliu Ventura, qui justament havia llançat una proposta de celebració arreu del País de l'Any Ovidi, de la mateixa manera que Josep Lozano ho fa amb la proposta de la Festa Estellés. 
Aquest acte d'homenatge és sense dubte necessari per recordar la figura que va ser l'Ovidi tan present als nostres dies. Per això des del Casal valorem la possibilitat d'organitzar un homenatge de tarannà popular a aquest mestre de la paraula i de la veu. I és que hi ha ganes d'Ovidi!
Ací teniu el vídeo de Televisió Digital d'Ontinyent: