28.1.15

LLUITANT CONTRA L'OBLIT, TAMBÉ A ONTINYENT

Cartell de l'acte. Disseny d'Annamari Mollà
De segur que recordareu el fatídic 3 de juliol de 2006 en què la línia 3 del Metro de València va deixar 43 morts i 47 ferits. A hores d'ara els responsables encara en són 0. 

Per donar visibilitat a la lluita de les víctimes i dels seus familiars per trobar la veritat, Laura Ballester ha publicat Lluitant contra l'oblit (Sembra Llibres)una relat dels esdeveniments, dels silencis, de les mentides i dels interrogants. 

El proper dissabte 7 de febrer a les 19h a la Sala Gomis (Ontinyent) tindrem el plaer d'acollir la presentació d'aquest llibre, en la qual participarà la seua autora i diversos membres de l'AVM3J, entre els quals hi haurà Beatriz Garrote, Paco Manzanaro i M.José Gilabert.

Però més enllà de conèixer el que va ocórrer, i d'eixir del túnel en què ens van voler capficar els responsables polítics, volem retre un homenatge a la lluita contra l'oblit, volem donar un impuls per seguir endavant amb la recerca de la veritat, volem oferir un gest de recolzament a les víctimes i a les seues famílies. Per això, hem pensat acompanyar la presentació d'un esdeveniment en què músics, poetes, rapsodes, artistes... expressen la nostra solidaritat per la tragèdia, el nostre suport, la nostra força per seguir endavant, la nostra empenta per recuperar la memòria, la nostra llança per buscar els responsables i la nostra condemna per mentir-nos, per silenciar-nos.
Foto del web O responsables

Josep Sanchis, Júlia Cambra (PamPam Dansa), Miquel Àngel Múrcia, Simó Pere Campos, Almudena Francés, Jordi Oviedo, Mara Vicent, Josep Andrés, El Regall, Encarna Galiana i Luci Juan, són diversos artistes que des de els seus disciplines expressaran accions artístiques per aportar aquest suport i aquesta condemana. 

La periodista Gemma Pella moderarà i presentarà l'acte. 

Ací podeu trobar la referència bibliogràfica: http://sembrallibres.com/lluitantcontraloblit/

Ací teniu més informació sobre la trajectòria de l’AVM3J: https://www.youtube.com/watch?v=GBgx7YXblXI

Ací podeu veure alguna manifestació artística en record de les víctimes: https://www.youtube.com/watch?v=imDzTLHbOaQ

Ací teniu més informació sobre el procés: https://www.youtube.com/channel/UCUjFCYAaB6mz__fQZ49wPZg

Ho organitza: Casal Jaume I de la Vall d'Albaida-ACPV, IEVA, Ajuntament d'Ontinyent (Regidoria de Cultura) i Muntis Oci Personalitzat.
Hi col·laboren: PamPam Dansa, Luci Juan, El Filener, Fundació Salvador Mollà, Associació de Veïns del Llombo, El Regall i VilaWeb Ontinyent.