24.6.15

ACPV COMMEMORA LA RECUPERACIÓ DE LA GENERALITAT


L’acte comptarà amb la participació dels 10 d’Alaquàs, representants socials, sindicals i polítics, i del president i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana

Ara fa 40 anys, els deu representants de les forces polítiques antifranquistes que lluitaven per la recuperació de la democràcia i l’autogovern van ser detinguts durant una reunió que va tenir lloc a Alaquàs. Però malgrat aquest últim gest repressiu, els anhels socials de llibertat van fer possible la fi de la dictadura i la recuperació de la Generalitat.

40 anys després, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convida la societat valenciana a homenatjar en els 10 d’Alaquàs als homes i dones que van protagonitzar aquell moment històric, al seu treball i compromís per un País Valencià democràtic, lliure, igualitari i retrobat amb la seua història i la seua voluntat històrica d’autogovern.

L’homenatge tindrà un record particular i emotiu per a Ernest Lluch i Francesc Candela, dos dels 10 d’Alaquàs que avui, dissortadament, ja no són amb nosaltres. Del grup restant, seran presents Vicent Soler, Joan Josep Pérez Benlloch, Josep Guia, Josep Corell, Carles Dolç, Laura Pastor i Carles Manuel Martínez Llaneza.

En l’acte (que tindrà lloc el dijous 25 de juny a les 19h. en l’Aula Magna de la Universitat de València) intervindran el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president d’ACPV, Joan Francesc Mira, i serà presentat per les periodistes Emília Bolinxes i Adelaida Ferre.

Comptarem també amb les intervencions del president de la Generalitat, Joaquim Puig, i de la futura vicepresidenta, Mònica Oltra, en un gest de celebració de la nova etapa que s’obre amb el nou Govern valencià de progrés, que enllaça amb la legitimitat de la lluita per la democràcia i la recuperació de l’autogovern.

Finalment, en la fila 0 ens acompanyaran representants de les associacions i entitats cíviques valencianes, dels sindicats i dels partits de la nova majoria parlamentària.