20.10.15

ACCIÓ CULTURAL DEMANA AL PP QUE NO BANALITZE EL NAZISME I RESPECTE DEMOCRÀTIC A QUI NO PENSA COM ELL

Davant les sorprenents declaracions de la sra. Bonig referides a la nostra entitat, i donada la seua transcendència (és la presidenta del PP valencià i, per tant, la veu oficial del seu partit), Acció Cultural vol fer algunes reflexions públiques:

1.- A qualsevol país democràtic d’Europa unes declaracions que banalitzen el nazisme serien suficients per a desqualificar la persona que les hagués protagonitzat. No estaria de més que la sra. Bonig i el PP entengueren el que qualsevol força política democràtica (incloses les democristianes, liberals i conservadores) entén a Europa: el nazisme és una excepcionalitat sense comparació possible, i simplement no és permissible utilitzar-lo com a arma en el debat polític.

2.- No entenem per què la presidenta del PP fa referència a la nostra entitat quan els grups parlamentaris de l’actual majoria a les Corts proposen derogar la llei anomenada de “senyes d’identitat”. És que el PP va impulsar la llei pensant bàsicament en Acció Cultural? Lamentablement, aquesta possibilitat seria plenament coherent amb l’obsessió dels successius governs del PP per discriminar políticament i ofegar econòmicament ACPV. Tant els molesta la nostra entitat? I tan poca capacitat democràtica tenen d’acceptar que la societat valenciana és diversa i plural, i que tots els valencians hem de tenir dret a expressar la nostra opinió lliurement?

3.- Ens preocupa que la presidenta d’un partit que es diu democràtic plantege com a possibilitat que un govern del seu partit puga subvencionar organitzacions nazis. Si és real la possibilitat, situaria el PP fora del consens democràtic i al costat del radicalisme més violent; si no és una possibilitat real i ha estat només un recurs retòric, faria evident que el PP no entén la gravetat de la banalització del nazisme, ni la importància de desmarcar-se de manera clara de la violència.

En el millor dels casos, ha estat una declaració més que desafortunada que trenca amb els intents de presentar el PP com un partit centrat, i mostra una presidenta nerviosa, sense capacitat de parlar en positiu ni de fer propostes, i que és capaç de banalitzar el nazisme com a recurs polític, a més d’amenaçar directament una associació cultural sense ànim de lucre que mai, mai, no ha fet ni farà declaracions de tan baix nivell polític, democràtic i ètic.

Un error sempre es pot corregir: és tan simple com demanar disculpes. Però també es pot no fer-ho, i confirmar per tant que no ha estat una eixida de to, sinó que és aquesta la imatge real del PP; en eixe cas, continuarà perdent electors, perquè els ciutadans no perdonen els polítics que perden l’ètica.