17.11.15

ENTREGA DELS PREMIS J.B BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2015


El passat divendres 13 de novembre el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV va fer entrega dels guardons dels Premis Joan Baptista Basset i la Distinció Empar Granell a les persones i entitats que enguany han estat designades.

La primera guardonada de la nit a va ser Rosa Conca, qui va rebre el premis J. B Basset a la trajectòria en defensa dels drets humans. Gemma Pella, periodista i amiga de la premiada, va posar de manifest la seua lluita constant i la seua dedicació, no només per millorar el seu context, sinó per reclamar unes condicions que milloren les condicions de vida en general. Rosa va agrair haver estat premiada en aquesta edició i va manifestar la seua intenció de seguir treballant per garantir el respecte de totes les persones per igual, incloses aquelles amb diversitat funcional.

Josep Sanjuan va ser el segon guardonat amb el Premi J.B Basset a la trajectòria artística. Ximo Urenya, amic de l'artista albaidí i distingit amb aquest premi l'any 2009, va destacar les virtuts de Sanjuan amb uns textos en forma d'autobiografia. En podem destacar les mencions a la seua admiració i estima per la geografia de la Vall d'Albaida, font d'inspiració del seu treball. Josep va rebre el guardó i va elogiar la introducció que el seu amic li va dedicar.

Pau Quilis va arreplegar el premi en nom de l' Agrupació Contra dels Incendis Forestals el guardó del Premi J.B Basset a l'entitat compromesa amb el medi ambient. Pau va destacar els treball de totes aquelles persones que al llarg dels anys havien format part de l'entitat.

En darrer terme, l'escola RAFAEL JUAN VIDAL d'Ontinyent va rebre la Distinció Empar Granell. L'organització va destacar la seua participació activa a l'edició del Correllengua d'enguany, així com la necessitat d'homenatjar la figura de la mestra Empar Granell amb aquesta distinció. Joan Mira, director de l'escola premiada, va arreplegar el premi i va destacar el treball constant i diari de la totalitat de la comunitat educativa, així com el paper tan important de les mares i pares dels alumnes, algunes de les quals s'hi trobaven entre els assistents.

Cal destacar que en aquesta edició celebrada a un restaurant d'Albaida, els guardons gaudien d’un tarannà especial, ja que eren obra de l’artista premiat Josep Sanjuan, qui es va oferir a crear unes escultures per a aquesta esdeveniment. 

Ací teniu la galeria d'imatges de la nit.