1.12.15

POBLE NOU ENDINS EN MARXAEl passat dissabte 28 de novembre, l'Associació Veïnal del Poble Nou va presentar la segona edició de Poble Nou Endins al Palau dels Barons de Santa Bàrbara.

Després d'una primera edició amb uns resultats molt positius tant per l'assistència de públic com pels objectius aconseguits, la segona edició tindrà lloc de l'11 al 17 de gener.

Poble Nou Endins és una proposta escènica d'espectacles a l'interior dels habitatges del barri de Poble Nou. És una aposta per la posada en escena de proximitat i de xicotet format que permet conèixer de primera mà les cases del barri i les seues potencialitats.

Aquesta segona edició comptarà amb 9 espectacles (dansa, teatre musical, espectacles infantil, projeccions d'audiovisuals valencians, performance i concert) ubicats a 9 cases del barri. A més, la programació s'amplia en aquesta edició amb propostes escèniques d'artistes en formació que actuaran entre setmana a diverses seus socials ubicades al barri. Uns espectacles que oferiran una programació cultural variada i de qualitat en un context inigualable.

Així mateix, també es portarà a terme el projecte paral·lel «Botigues d'Art», una exposició col·lectiva de diversos artistes per diverses botigues del barri, que també va tindre molt bona acollida el gener passat.

A la presentació també es van desvetllar altres novetats respecte a l'edició anterior que posen de manifest que el projecte no para de créixer i de sumar voluntats de construir un barri millor. Entre les novetats s'hi troba la visita als quatre campanars del barri (Sant Miquel, Sant Antoni, Sant Francesc i Sant Carles) de la mà de la Colla de Campaners d'Ontinyent, una volta en bici a càrrec d'Ontinyent en Bici, i una jornada gastronòmica a la cuina del Jauja a càrrec de Jordi Martínez i Teodoro Mora. Així mateix, els alumnes de l'assignatura d'Arquitectures Efímeres del Grau d'Interiorisme de l'Escola d'Art i Disseny d'Alcoi, faran intervencions en les façanes de les cases que acullen espectacles.
La proposta també inclou una exposició de fotografia antiga que estarà instal·lada a unes de les cases del barri. Veïns i veïnes del barri estan fent un treball previ d'investigació, recopilació i reproducció de diverses fotografies del barri que mostren la seua evolució.

Per assistir als espectacles del cap de setmana caldrà comprar les aportacions prèviament. Hi haurà la possibilitat d'adquirir abonaments per veure la totalitat de les obres. Des de l'organització es recomana la compra anticipada, ja que l'assistència sol ser nombrosa i les places són bastant limitades. El preu és simbòlic per tal de donar suport als artistes i de poder fer-ho assequible a tothom.

Tant Rafa Mira, membre de l'Associació Veïnal del Poble Nou (entitat organitzadora) i M.Àngels Moreno, representant del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida – ACPV (entita coordinadora) destacaven la gran implicació per part de les veïns i veïnes del barri en oferir les seus cases com espais escènics i per part de les tendes per oferir els seus comerços com espais expositius. A l'acte també hi va participar Alejandro Borrell, Regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Ontinyent, qui va donar suport a l'acte i va felicitar l'entitat per la seua aposta per recuperar el barri.

La presentació va comptar amb la participació de Rafa Ballester, qui va participar a una xerrada sobre els «Oficis Tradicionals al Poble Nou». Ballester va fer un recorregut pels diversos oficis que es van desenvolupar a la ciutat d'Ontinyent al llarg de la història, posant de manifest la gran activitat que acollia al barri. El públic assistent hi va participar activament recordant el passat del barri.