17.2.16

LES JORNADES “CULTURA EN ACCIÓ” SUPEREN LES MILLORS EXPECTATIVES

 
L’èxit d’assistència i el bon nivell dels debats marquen les jornades

Els dies 11, 12 i 13 de febrer van tenir lloc a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, les jornades “Cultura en Acció” organitzades per Joves d’Acció, amb l’objectiu d’oferir un punt d’encontre d’experiències en l’àmbit de la cultura al nostre país per tal de mostrar la feina dels joves que s’impliquen en la cultura, i valorar el seu treball i donar-li projecció. Perquè és moment de proposar en positiu, de construir i d’apostar pels joves valencians, una generació formada, amb capacitat, en la que destaquen músics, creadors, activistes culturals, productors, organitzadors de festivals, dissenyadors àudiovisuals...

Un segon objectiu de les jornades era crear un espai de debat entre els agents culturals, polítics i institucionals, on pugueren escoltar-se, compartir inquietuds, debatre criteris per a la política cultural i el suport a la creació i particularment a la realitzada pels joves. I així vam poder comptar amb la participació de membres de les organitzacions polítiques juvenils, de diputats i regidors.

En totes les sessions la participació va ser molt alta, superant les millors expectatives (de fet per a l’acte d’obertura vam haver de canviar la sala inicialment prevista i ocupar el hall de l’Octubre, pel nombre de joves que s’hi van inscriure).

Però més enllà de la valoració purament quantitativament, el més important fou la bona marxa de les jornades i el bon nivell del debat, degut tant gràcies a la implicació i preparació dels ponents i moderadors, com del públic participant, molts d’ells també creadors, productors, activistes, membres d’associacions d’estudiants i polítiques, de Joves d’ACPV i, en general, joves formats, amb iniciativa i amb implicació en la cultura i amb la cultura.

Les jornades permeten parlar de dues conclusions. La primera és, sens dubte, la necessitat que les noves institucions valencianes donen suport als joves que s’impliquen en la cultura, però sense paternalismes ni improvisacions, perquè es nota a faltar d’una banda diàleg i de l’altra un projecte articulat, coparticipat i pensat a mitjà termini.

La segona, és la decisió de Joves d’Acció de continuar el treball ara començat amb noves iniciatives en aquesta mateixa línea, perquè el canvi polític exigeix una nova manera de treballar que done veu i visibilitat als nostres joves, i aquesta nova manera de treballar troba complicitats i resposta, com demostra l’èxit de les jornades.
 
A les jornades hi van participar veus valldalbaidines, com ara Meruts Festival ( de l'Assemblea de Joves Meruts) i el Festival Diània.