2.2.16

TALLER PRÀCTIC DE FUNGICULTURA. CONREA ELS TEUS BOLETS A CASA

El passat mes de gener vam presentar el llibre d'Antoni Gandia, Fungicultura, conrea bolets a casa.  Ara però, ens toca posar-nos mans a l'obra i aprendre amb la pràctica com portar a terme aquest conreu. Aprofiteu l'ocasió per formar-vos!

Utilitzant  coses que tenim a la cuina de casa, podem cultivar els nostres propis bolets. Durant aquest taller, i amb l’ajut del biotecnòleg Antoni Gandia, aprendrem a utilitzar substrats com les restes de café, el pallús, el cartró, així com altres residus, per cultivar diferents tipus de bolets d’una manera fàcil i intuïtiva. A més a més, aprendràs moltes altres curiositats i aplicacions dels fongs i la seua utilitat en múltiples indústries. 

Els fongs són organismes extremadament importants per a la nutrició i salut d’humans, animals, plantes i tot tipus d’ecosistemes vius. En les societats humanes els fongs sempre han tingut un gran impacte econòmic i cultural a causa del seu ús en la fermentació de menjars i begudes. També cal destacar la seua increïble utilitat com a biofactories químiques i farmacològiques que, a banda de guarir-nos de malalties, ens poden ajudar en tasques delicades com el reciclatge de compostos contaminants com els metalls pesants, els derivats del petroli i les armes químiques o bacteriològiques. Avui en dia, la biotecnologia fúngica és una industria innovadora que mou milions d’euros arreu del món. Les aplicacions més espectaculars dels fongs estan al caure, alguns exemples són els drones basats en miceli o les bateries fetes amb bolets, fins i tot s’estan desenvolupant escuts tèrmics de quitina fúngica per a transbordadors espacials. Si es diu que tots necessitem algú en qui recolzar-se, aquests microorganismes són uns candidats ideals per acompanyar a tota la humanitat.

El taller tindrà lloc el proper dissabte  13 de febrer d'11h a 14h al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida - ACPV (carrer Ramon Llin, s/n). Podeu fer les inscripcions fins el dimecres 10 de febrer a valldalbaida@acpv.cat o 606253690.

Hi ha dues modalitats de pagament per al taller: 
Opció 1: inscripció + material per al taller, 10 euros (8 euros per a socis i sòcies d'ACPV)
Opció 2: inscripció + material per al taller + llibre Fungicultura, conrea bolets a casa . 20 euros (18 per a socis i sòcies d'ACPV).

A més, cada participant s'endurà a casa una bossa de substrat per cultivar els seus propis bolets a casa!

Ací vos deixem l'enllaç al bloc: http://fungicultura.info/

Vos esperem!