7.6.16

TALLER DE POESIA impartit per LLUÍS RODA

PREPARATS PER ALS RACONS POÈTICS?

Com ja sabem juliol és, per al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida (ACPV), un mes poètic i molt ontinyentí. Dos dijous d’aquest mes estiuenc, escollim llocs inspiradors i bells de la nostra ciutat per ajuntar el nostre interès per la poesia amb un entrepà baix braç. És el moment de compartir poemes, propis o d’altres poetes; amb persones que també ens recitaran aquells que tinguen goig de mostrar, seus o d’altres poetes.

Aquest any, abans que arriben els racons poètics, volem oferir un TALLER DE POESIA que ens ajude a comprendre amb major profunditat aquest gènere literari. Si vols aprendre a versar o vols perfeccionar l’escriptura de poemes; no t’ho pots perdre! A més, serà impartit per Lluís Roda! Per tant, tindrem el gust de conèixer-lo i rebre de ell els coneixements que 4 hores poètiques ens puguen permetre.

Lluís Roda, escriptor valencià destacat tant en la poesia com en la novel·la, ha publicat els poemaris: El subratllat és meu (1987), La fi de l'hemicicle (1988), Sobre l'hamada (Premi Octubre-Vicent Andrés Estellés, 3i4, 1989), Buirac d'amor (Premi de la Crítica dels escriptors valencians, Bromera, 1998), Elogi de la llibertat (Bromera, 2001), De l'ànima (Premi Ibn Hazm, Bromera, 2006) i Nadir (Premi Jocs Florals de Barcelona, Proa, 2010), sent anomenat Poeta de la Ciutat.

És llicenciat en Filologia i té el Diploma d’Estudis Avançats en Filosofia. Ha estat professor associat de la Universitat de València on ha impartit  classes de Literatura Catalana del segle XX. Ha sigut docent de la llengua i de la literatura, tant a alumnes de batxillerat i secundària com a mestres i professors. Fou director tècnic del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat d’Alacant (1988-1989) i l’especialista en Literatura de Ràdio 9 durant el primer any d’emissió. Els seu taller de poesia de l’Escola Gavina va rebre el premi Baldiri Reixac (De llunes i d’amors, 1999). Com a crític, ha col·laborat a l’AvuiCaràctersEl TempsEl PaisLevanteInformaciónSerra d’OrReduccionsL’Aiguadolç, entre altres. Ha estat també professor convidat per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.


Aquest taller tindrà una durada de 4 hores, de 9:30h a 13:30h, i s’impartirà el dissabte 11 de juny al Casal Jaume I de la Vall d‘Albaida (ACPV). El taller tindrà un preu de 5€ (4€ per a socis i sòcies) i ja vos podeu inscriure passant per la nostra seu (ubicada a Sant Rafel al c/ Ramon Llin, 10); teniu fins al dimecres 8 de juny per fer-ho! Per a resoldre qualsevol dubte poseu-vos en contacte a 962383751 al nostre horari d'atenció, al 642970466 o a valldalbaida@acpv.cat