7.7.16

TAST DE PA CASOLÀ DEL VII CICLE TASTANT - TASTANT


El darrer dijous 30 de juny vam donar per finalitzat el VII CICLE TASTANT -TASTANT del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida - ACPV amb el tast de pa casolà a càrrec de Xelo Tortajada i Alma "Artisana". 

Després de les presentacions, vam iniciar aquesta enriquidora sessió amb una explicació detallada, clara i molt preparada dels ingredients i elaboració de cada pa. Ens van explicar cóm s'elabora la massa mare, i com s'utilitza junt als altres ingredients: aigua, sal i farines provinents del sègol, blat sarraí (sense gluten) i dacsa.

Amb suport visual de vídeos i imatges ens van mostrar cada pas. Finalment, ens vam apropar a la taula preparada de la qual emanava una olor indescriptible des del principi de la reunió; i vam començar el tast de cadascun dels pans amb oli d'oliva d'Ontinyent.

Mentre gaudíem de sabors intensos i totalment allunyats dels coneguts, fèiem preguntes i resolíem dubtes en un ambient molt familiar i agradable.

Molt destacable el missatge subjacent a l'explicació de Xelo i Alma: fer el teu propi pa a casa és una aventura que es veu enriquida diàriament per la qualitat dels ingredients i el sabor del pa, la salut i benestar físic, i la cooperació familiar en l'elaboració.

Moltes gràcies, des del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida - ACPV, per la col·laboració de Gabriel de Vins de Leandro, Xelo, Alma i tots i totes les participants que han fet possible aquest VII Cicle TASTANT - TASTANT. Un cicle del que sortim amb nous descobriments sobre el nostre territori, els productes autòctons i casolans i la nostra gent!