27.9.16

MANIFEST DEL CORRELLENGUA 2016


El Correllengua recorre el País Valencià cada començament de curs com a festa de la llengua i la cultura. Les setmanes prèvies i posteriors al 9 d'Octubre, Acció Cultural del País Valencià organitza des de fa anys cercaviles, xerrades, tallers infantils i juvenils, en molts pobles i ciutats valencianes, i dóna a conèixer als més joves la diada amb unitats didàctiques i auques que es treballen a escoles i instituts, i convida a associacions locals i comarcals a sumar-se a la celebració, perquè és una festa de tots. 


Perquè el 9 d'Octubre commemorem l'entrada de Jaume I a València i el naixement del poble valencià, i és una fita que ens uneix, ens recorda la importància de la nostra llengua i cultura com a elements de cohesió social, i projecta la nostra societat cap al futur. 

Per tot això, cada edició del Correllengua recorda la figura i l'obra de personalitats destacades de la nostra cultura. Enguany, dediquem el Correllengua 2016 a Ramon Llull i Isabel de Villena, un home i una dona excepcionals que, des de Mallorca i des de València, van aixecar la nostra llengua a una alçada literària internacional, i són exemple de saviesa i diàleg en temps de conflicte i tensions en tota Europa i en tota la Mediterrània. 

En l'any oficial de Ramon Llull i d'Isabel de Villena, Acció Cultural vol significar amb el seu record la importància de la seua obra per a la nostra cultura i la importància que aquesta siga coneguda i difosa, i també el seu exemple de diàleg i respecte. El nostre País i tota Europa ha viscut períodes convulsos, però que ha sabut superar amb la construcció d'un model de societat inclusiva, moderna, oberta i alhora respectuosa amb les tradicions i les cultures pròpies, que novament hem de tornar a posar en valor. 

Amb diàleg i alhora amb ambició, us convidem a commemorar el 9 d'Octubre i celebrar la festa del Correllengua, i continuar treballant per garantir la recuperació de la ràdio i televisió valencianes i de la recepció de TV3 i Catalunya Ràdio, la inclusió de la competència lingüística per a l'accés a la funció pública, una llei d'igualtat lingüística que pose fi a les discriminacions que patim per raons de llengua, i un finançament just que possibilite construir un País Valencià que garantesca el benestar dels seus ciutadans. 

Per això us convidem a dir en veu alta amb nosaltres:
Visca el Correllengua!
Visca el País Valencià!