20.12.16

BIBLIOTECA SOCIAL EL REBROT BORD

La Biblioteca Social El Rebrot Bord és un espai col·lectiu dedicat als llibres. Un lloc on poder compartir amb els altres les teues lectures, descobriments, creacions literàries i tot el relacionat amb l'apassionant món de les lletres impreses. 

El  nostre és un projecte comunitari que pretén que l'acte de llegir deixe de ser un hàbit solitari i cada vegada més minoritari. Continuem apostant pel format de llibre tradicional i fomentem la seua lliure circulació i intercanvi. Som reticents a les noves formes de lectura -mal anomenades immaterials- basades en suports digitals, com les tablets, e-books i altres catxarros electrònics. 

De manera paral·lela als nostres anhels per compartir coneixements i socialitzar lectures, també desitgem que aquest projecte siga útil per a la complicada -i necessària- feina de transformar la realitat. És a dir, pensem que la cultura i la memòria són grans aliades de la transformació social, "perquè per a canviar el món, hui més que mai, fa falta comprendre'l". Des d'eixe punt de vista, la biblioteca tractarà d'aportar el seu granet de sorra per a la formació de persones lliures, reflexives i crítiques. 

A més a més, tenim a disposició de tots i totes un ampli ventall d'informació, llibres, DVD's i textos de tot tipus de gèneres literaris. Però el que distingeix la nostra biblioteca és que donem preferència a continguts marginals, en el sentit de què es troben en els màrges del discurs i dels interessos de la cultura de masses. Per tant, et pots topar amb un fum de llibres que serà difícil que trobes a les Biblioteques Municipals o en el Top Ten de vendes de revistes. 

En definitiva, la biblioteca és un projecte humil però a la vegada ambiciós. Que, al nostre parer, pot enriquir aquestes comarques amb noves propostes i idees que vagen en consonància amb les necessitats actuals, sempre amb respecte i estima per la terra on vivim i per la seua gent. 

Com funciona?
La Biblioteca Social El Rebrot Bord és possible gràcies a les aportacions i el treball de socis i sòcies, les quals reunides en assemblea determinen el funcionament de l'espai. Amb una quota individual -de 15€ al trimestre- per fer front a les despeses del manteniment del local (llum, aigua, IBI, etc.). A més a més de poder accedir a noves subscripcions i adquisicions de llibres. 

Què pots trobar?
A la Biblioteca podràs trobar una ampla varietat de llibres i revistes (més de 3.000 títols), amb una part del material escrit en valencià, classificats en diferents seccions com:
- Investigació
- Novel·la Clàssica
- Filosofia
- Història
- Sociologia
- Treball
- Moviments socials
- Ecologia
- Dona/Gènere/Patriarcat
- Assaig
- Crítica Social
- Comarques Centrals
- Poesia
- Còmic
- Contes
- Educació i Criança
- Economia
- Salut i Benestar
- Etc. 

D'altra banda, també disposem d'un arxiu -en actualització permanent- que recull documentació, texts, pasquins i comunicats que donen constància de la tradició de lluites i la història més recent dels nostres pobles i comarques. 

On es troba?
Com diu la dita popular "Rode per on rode... a parar a Albaida": es troba als baixos del Carrer Real nº49. 

Horari d'obertura habitual: dissabtes de 10h a 14h. 

Per a contactar pots enviar un correu electrònic a rebrotbord@gmail.com o escriure a:
Biblioteca Social El Rebrol Bord
c/del Real nº49, Baixos
46860 Albaida
(València)