20.12.16

EXPOSICIÓ DE CÒMICS A CÀRREC DE JOSEP AVÀRIA AVÀRIA

Moltes gràcies a totes les persones que assistireu el divendres 2 de desembre a la inauguració de l'exposició de còmics "TRAÇAR IDEES, TRANSMETRE PRÀCTICA", a càrrec de Josep Avària Avària

ACPV a la Vall d'Albaida agraeix la nombrosa assistència. Ens va commoure veure les sales d'exposició plenes, l'atenció i admiració de la gent cap a les obres, els afalacs a l'autor. Va ser un goig compartir amb vosaltres cada història i projecte plasmat als traços d'aquest artista saforenc.

Gràcies a la distribuïdora anticomercial Canya de la Muntanya per acompanyar-nos durant l'acte de inauguració; i per donar-nos l'oportunitat d'adquirir algunes obres molt interessants durant les coques, el timonet, la infusió d'ortiga, el vi francès... Els quals no ens podien mancar un dia com aquest.


També considerem un èxit i agraïm molt l'assistència a la reunió sobre herbes mengívoles del divendres 9 de desembre. Casimir Romero ens va presentar a Ausiàs Jordà, encarregat de la xerrada; apropant-nos a ell amb detall sobre la seua infància, les seues aficions, valors i desitjos. Aquest jove de la Safor té multitud d'interessos; entre altres la gastronomia, la història, la música i la natura. Així com un respecte i estima especial per les persones grans; els seus coneixements, destresses i costums. 

Sobre un verd escenari, ple d'herbes acabades de collir, Ausiàs ens va parlar de gran quantitat d'herbes mengívoles: beneficis, formes de consumir, collita, etc. Vam observar, tocar i tastar aquestes herbes, aprenent a identificar-les. El protagonisme va ser per a l'ortiga i el raïm de pastor; aquelles que apareixen als còmics de Josep Avària. 

Moltes gràcies a Casimir Romero per participar sempre amb nosaltres tan genuïnament; a Ausiàs Jordà per tots els coneixements aportats, l'energia i la il·lusió; a Josep Avària per la seua presència en cada acte i als i les que vau participar, preguntar i estar.


El dissabte 17 de desembre tinguérem un altre èxit relacionat amb aquesta exposició de còmics. Malgrat que no assistiren tantes persones com en les darreres trobades; va ser un debat molt interessant, intens i estimulant. Un espai on vam compartir, qüestionar i engegar reflexions amb el company Rafa de Canya de la Muntanya.

El gran treball previ de Rafa va anar guiant i moderant la xerrada - debat:  un anàlisi exhaustiu dels còmics de Josep Avària i de tots els llibres editats per ells; amb l'objectiu de trobar temes i assumptes comuns. Estils de vida i oficis tradicionals, moviments socials revolucionaris relacionats amb la propietat privada, el món tecnològic i mecànic, l'Estat del "benestar", l'individualisme.

Un moment i espai on parar el ritme al que, malauradament, estem exposats; i el qual governa la vida de la majoria de persones que vivim en aquesta societat capitalista. Aturar-lo per poder reflexionar sobre els nostres actes com a individus i com a societat. Moltes gràcies als que assistireu i a Canya de la Muntanya per l'esforç i el temps dedicat a regalar-nos aquesta vesprada!


Vos deixem la pàgina web de Canya de la Muntanya on podreu trobar i adquirir tots els llibres, música, etc. que distribueixen ací.
A més, també formen part del projecte de Biblioteca Social El Rebrot Bord. No dubteu en informar-vos i conèixer-la: polsa ací.