25.7.17

Demanem el compliment de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià en la senyalització d'unes obres de la Diputació de València a Ontinyent


Aquest cap de setmana Vilaweb Ontinyent es feia ressó de la utilització dels topònims castellanitzats “Fontanares” i “Onteniente” en uns senyals de trànsit que indiquen desviaments per unes obres que la Diputació de València està efectuant a dos ponts de la carretera CV-655, entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins. Aquest dilluns, la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a la comarca vam denunciar públicament aquest fet mitjançant les nostres xarxes socials, principalment perquè els senyals vulneraven la denominació pròpia i oficial dels dos municipis. Afortunadament, en poques hores els topònims van ser corregits i actualment ja apareixen les denominacions oficials.
Tot i això, des d'ACPV volem recordar que els rètols encara vulneren la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià ja que continuen utilitzant única i exclusivament el castellà en la seua redacció, més encara tractant-se d’una zona de clar predomini lingüístic valencià. És per això que continuem reclamant públicament una adaptació dels senyals per al correcte compliment de la llei i la utilització i promoció del valencià per part de l’administració.