PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET

XII PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2015


Hui, dimecres 28 d'octubre, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV ha fet públics els noms de les persones guardonades amb els Premis J.B. Basset.

Aquests premis van nàixer amb la dèria de reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades a la nostra llengua i la nostra cultura, al nostre territori, les nostres serres, la nostra solidaritat, el nostre patrimoni, la nostra manera d’entendre el món. Aquesta era i és una realitat social i cultural que mereix un gest en positiu d’encoratjament i d’agraïment per la feina feta i els projectes en ment.

En aquesta dotzena edició, les persones i l’entitat guardonades amb els XI Premis Joan Baptista Basset són:


ROSA CONCA
Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en defensa dels drets humans. 

És i ha sigut una gran defensora dels drets humans, en general; i dels drets de les persones amb diversitat funcional, en particular. Ha participat i promogut diverses associacions des de les quals ha desenvolupat diverses funcions: PANDIMO, AMO, VICOVAL, MUNTIS... A més, actualment està immersa en la normalització de la vida sexual de les persones amb diversitat funcional, amb la difusió del projecte documental "Yes, we fuck". També està col·laborant en la realització d'un taller de dansa inclusiva a Ontinyent. 


JOSEP SANJUAN
Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria artística

Artista albaidí internacionalment conegut pel seu treball amb el vidre. Viu i treballa a la comarca de la Vall d'Albaida per la qual sent una gran estima i li serveix com a font d'inspiració del seu treball. La manifestació més evident d'aquest fet és la seua implicació en el projecte BIODIVERS com a impulsor de la idea, organitzador i executor del projecte. Part del seu treball forma part de les vidrieres de la Sagrada Família. 


AGRUPACIÓ CONTRA ELS INCENDIS FORESTALS - ACIF DE LA VALL D'ALBAIDA
Premi Joan Baptista Basset a l'entitat compromesa amb la defensa del territori.


L'any passat va fer 20 anys de treball amb dos focus d'actuació imprescindibles. D'una banda, l'extinció d'incendis; amb persones voluntàries que prèviament formades entren en acció en col·laboració amb els altres cossos d'extinció. I d'altra banda, treballen des de la prevenció amb la conscienciació de diversos col·lectius; especialment, amb xiquets i xiquetes; impulsant el comportament adequat per tal d'evitar incendis no desitjats. El seu camp d'acció se situa a la comarca de la Vall d'Albaida i les muntanyes limítrofes. 

Una cita indispensable en aquesta festa és l'entrega de la DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2015, que enguany ha estat atorgada al CEIP RAFAEL JUAN VIDAL d'Ontinyent. Aquesta escola va escollir l'arribada de la Flama del Correllengua i el Gegant del Rei Jaume I el passat 7 d'octubre. L'escola va preparar una festa arrelada a les tradcions populars, amb la participació de dansadors i dansadores. Aquesta manera de treballar oberta a la comunitaat i en defensa dels drets lingüístics ha merescut aquesta distinció. 

La Distinció Empar Granell va nàixer amb una doble dinalitat. D'una banda, recordar la persona d'Empar Granell i Tormos, mestra d'infantil que va dedicar el seu esforç a la defensa de l'ensenyament públic en valencià. Per aquesta tasca va rebre el Premi Joan Baptista Basset el 2007 a la trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D'altra banda, vol reconèixer la tasca d'aquelles persones, entitats i/o centres educatius que participen més activament en la celebració de la data del 9 d'Octubre i el Correllengua de cada edició, fent-lo possible en la seua dimensió més reivindicativa i festiva. Pretén, per tant, premiar la dedicació, la implicació, l'originalitat, el treball al voltat dels objectius del Correllengua, el recolzament per a  la viabilitat de l'arribada de la flama, l'ajuda per a la difusió de l'activitat i la participació activa.  


ENTREGA DE PREMIS

Aquests premis s'entregaran a la gala - sopar que tindrà lloc el divendres 13 de novembre al Restaurant el Pansat (Partida Fontanelles, Albaida). El preu del sopar serà de 15€ (12€ per als socis i les sòcies d'ACPV).

Totes les persones que vulguen assistir hauran de comprar els seus tiquets al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida. També poden realitzar les sues reserves telefonant a 962383751 o escrivint a valldalbaida@acpv.cat. La data límit per confirmar l'assistència és el dimecres 11 de novembre. 

En aquesta edicicó, el guardó serà una escultura de l'artista premitat Josep Sanjuan, qui s'ha oferit desinteressadament a recolzar els Premis d'aquesta manera. 

   El Casal Jaume I, amb col·laboració d'Anmorsígol, ha enregistrat uns vídeos amb unes entrevistes per tal de difondre la tasca de l'entitat i les persones premiades. Vos els deixem a continuació:  


XI PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2014


Hui, dimecres 29 d’octubre, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV ha fet públics els noms de les persones guardonades amb els Premis J.B. Basset.

Aquests premis van nàixer amb la dèria de reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades a la nostra llengua i la nostra cultura, al nostre territori, les nostres serres, la nostra solidaritat, el nostre patrimoni, la nostra manera d’entendre el món. Aquesta era i és una realitat social i cultural que mereix un gest en positiu d’encoratjament i d’agraïment per la feina feta i els projectes en ment.

En aquesta onzena edició, les persones i l’entitat guardonades amb els XI Premis Joan Baptista Basset són:

CARME DOMÉNECH BOSCÀ
Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en el món associatiu

SALVADOR MOLLÀ
Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria artística

ASSOCIACIÓ D’AMICS I AMIGUES DEL POBLE SAHARIÀ DE LA VALL D’ALBAIDA
Premi Joan Baptista Basset a l’entitat compromesa amb l’alliberament dels pobles

Carme Doménech és i ha sigut una gran dinamitzadora social en l’àmbit associatiu ja que ha participat de totes les maneres possibles en moltes associacions de la comarca (AFAB, IEVA, Covalba, Més que dones, Cardaors...) És a més, una mestra que ha apostat per la integració lingüística al centre on treballa actualment i sempre ha estat al costat de l’escola pública. També ha participat en el món polític a l’ajuntament del seu poble, Bocairent.

Salvador Mollà és un artista ontinyentí que ha apostat per un art d’avantguarda des dels seus inicis. Ha fet de la seua vivenda i el seu espai de treball un punt atractiu turístic al bell mig del riu Clariano. Ha sigut el precursor de la creació de l’espai museístic de Manduca (personatge ontinyentí). A més, destaca per la seua col·laboració en diversos moviments socials i culturals de la comarca.


L’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià de la Vall d’Albaida celebra enguany el seu 20é aniversari. Des dels seus inicis ha portat endavant dues campanyes a la comarca que han destacat per la seua alta implicació del teixit social valldalbaidí. Es tracta del programa de Vacances en Pau, en el qual famílies de diversos municipis acullen durant els mesos d’estiu xiquets i xiquetes provinents dels campaments de refugiats del Sàhara. Amb la recollida d’arròs, oli i sucre, el col·lectiu ha portat a terme la companya Caravana per la Pau, a través de la qual s’envien aliments als campaments sahrauís, alhora que sensibilitza la població de la comarca amb la causa. L’entitat té com objectiu final la llibertat del poble saharià.

Aquests premis s’entregaran a la gala-sopar que tindrà lloc el divendres 14 de novembre a la Fundació Salvador Mollà (Carril s/n. Ontinyent). L’assocació estatal Indic15, mitjançant diverses persones voluntàries faran el sopar benèfic de la gala; el preu del qual serà de 12 € (10€ per als socis i sòcies d’ACPV i la Fundació Salvador Mollà). Després del sopar, hi haurà diverses actuacions performàtiques i musicals, així com una Jam Session (espai de participació lliure).

En aquesta edició el guardó serà una escultura de l’artista premiat Salvador Mollà, qui s’ha ofert a crear-lo.

DISTINCIÓ EMPAR GRANELL

Una cita ja indispensable en aquesta festa és l’entrega de la Distinció Empar Granell 2014, que enguany ha estat atorgada al CEIP LLUÍS VIVES, d’Ontinyent. Aquesta escola va acollir l’arribada de la Flama del Correllengua i el Gegant del Rei En Jaume I el passat  8 d’octubre. El centre va preparar diverses activitats per la diada del 9 d’Octubre entre les quals s’hi trobava el Correllengua.

Aquesta distinció va nàixer amb una doble finalitat. D’una banda recordar anys rere any la persona d’Empar Granell i Tormos, mestra d’infantil la qual va dedicar el seu esforç a la defensa de l’ensenyament públic en valencià. Per aquesta tasca va rebre el Premi Joan Baptista Basset el 2007 a la trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D’altra banda, la Distinció Empar Granell vol reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats i/o centres educatius que participen més activament en la celebració de la data del 9 d’Octubre i el correllengua de cada edició, fent-lo possible en la seua dimensió més reivindicativa i festiva. La Distinció pretén premiar la dedicació, la implicació,  l’originalitat, el treball al voltant dels objectius del correllengua, el recolzament per a la viabilitat de l’arribada de la flama, l’ajuda per a la difusió de l’activitat i la participació activa.


El Casal Jaume I , amb la col·laboració d’Anmorsígol, ha enregistrat un vídeos amb unes entrevistes per tal de difondre la tasca de l’entitat i les persones premiades. 
Totes les persones que vulguen assistir a la gala-sopar hauran de comprar els seus tiquets al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida. També poden realitzar les seus reserves als telèfons 664681591 o 962383751, o a valldalbaida@acpv.cat
La data límit per confirmar l’assistència és el dimarts 11 de novembre.
X PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2013

Hui dimecres 30 d’octubre, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV ha fet públics els noms de les persones guardonades amb els Premis J.B. Basset. 


Ara fa deu anys que aquests Premis J.B. Basset van cobrar vida per tal de respondre a una realitat social i cultural que ens empentava a reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades sempre a la recuperació, promoció, difusió i defensa de les nostres senyes d’identitat com a valencians a la comarca i al País.En aquesta desena edició, les persones i l’entitat guardonades amb els IX Premis Joan Baptista Basset són:CASIMIR ROMERO GARCIA

Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en defensa del patrimoni culturalCONSOL RICO GALDÓN

Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria artística musicalCOL·LECTIU CULTURAL EL GANXO

Premi Joan Baptista Basset a l’entitat compromesa amb la llengua i la culturaCasimir Romero ha sigut i és un gran divulgador de la cultura i el patrimoni de la nostra comarca, sobretot des de la vessant gastronòmica. La seua participació en diversos mitjans de comunicació, publicacions i conferències ens han aportat un gran coneixement culinari i gastronòmic. La seua recent tasca de recuperació dels riuraus i l’escaldà de la pansa són un exemple de les seues múltiples aportacions. Com a mestre i persona sempre ha estat del costat de la llengua i l’escola pública.

Consol Rico destaca per la seua participació en diversos moviments musicals, com ara Menestrils o el Cant de la Sibil·la. Ha estat immersa en treballs de recuperació del patrimoni musical valencià i ha participat en diverses investigacions musicològiques. També és notable la seua aportació a la participació de la dona en el món fester moro cristià.
El Col·lectiu Cultural El Ganxo porta 18 anys treballant pel moviment cultural a Benigànim. Han organitzat diverses activitats de renom comarcal, com ara el GanxoRock i la Nit Estellés. També organitzen presentacions de llibres, concerts i activitats de difusió de la cultura en la nostra llengua.Aquests premis s’entregaran a la gala-sopar que tindrà lloc el proper divendres 15 de novembre al Restaurant Javi a El Palomar. Casimir Romero participarà en l’elaboració del menú i Ahmed Touzane, músic d’origen marroquí, ambientarà la vetllada amb el seu recital de poemes i  música àrab, entre els quals podem trobar cantarelles que són ben populars en la nostra llengua.DISTINCIÓ EMPAR GRANELLEn aquest esdeveniment també tindrà lloc l’entrega de la Distinció Empar Granell 2013, que enguany ha estat atorgada al CEIP VERGE DEL REMEI, de Castelló de Rugat. Aquesta escola va acollir l’arribada de la Flama del Correllengua i el Gegant del Rei En Jaume I el passat  8 d’octubre. El centre va preparar diverses activitats per la diada del 9 d’Octubre entre les quals s’hi trobava el Correllengua.Aquesta distinció va nàixer amb una doble finalitat. D’una banda recordar anys rere any la persona d’Empar Granell i Tormos, mestra d’infantil la qual va dedicar el seu esforç a la defensa de l’ensenyament públic en valencià. Per aquesta tasca va rebre el Premi Joan Baptista Basset el 2007 a la trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D’altra banda, la Distinció Empar Granell vol reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats i/o centres educatius que participen més activament en la celebració de la data del 9 d’Octubre i el correllengua de cada edició, fent-lo possible en la seua dimensió més reivindicativa i festiva. La Distinció pretén premiar la dedicació, la implicació,  l’originalitat, el treball al voltant dels objectius del correllengua, el recolzament per a la viabilitat de l’arribada de la flama, l’ajuda per a la difusió de l’activitat i la participació activa.El Casal Jaume I , amb la col·laboració d’Anmorsígol, ha enregistrat un vídeos amb unes entrevistes per tal de difondre la tasca de l’entitat i les persones premiades. En breu podreu veure’ls al blog del Casal:www.casalvalldalbaida.blogspot.comTotes les persones que vulguen assistir a la gala-sopar hauran de comprar els seus tiquets al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida. També poden realitzar les seus reserves als telèfons 664681591 o 962383751, o avalldalbaida@acpv.cat

El preu del sopar és de 15 euros per als socis i sòcies d’ACPV i de 17 euros per a la resta. 

 
IX PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET I DISTINCIÓ EMPAR GRANELL 2012


VIII PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET

VII PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET

VI PREMIS JOAN BAPTISTA BASSET