2.2.10

L’Ajuntament margina als joves d’Ontinyent


Nota de premsa del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida: 2 de febrer de 2010

“Des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida volem demanar que el nostre consistori rectifique està decisió de tancar el Consell Local de la Joventud d'Ontinyent - CLJO”

L’ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de joventut, ha demostrat recentment el seu poc interès en els joves de la nostra ciutat. El nostre consistori ha reduït en un 50% la subvenció que destina al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, provocant així el seu tancament, ja que amb eixa retallada no es pot mantenir este servei, ni tant sols pagar a la tècnica.

Des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida volem mostrar la nostra disconformitat en esta decisió presa pel consistori local, perquè d’esta manera han aconseguit que el CLJO tanque les seues portes i deixe als joves ontinyentins sense l’oferta de cursos, orientació en els estudis i també laboral, que des d’esta entitat es proporcionava. El més vergonyós de tot és que amb l’actual subvenció de 15.000 euros es dedica a cada jove de la nostra ciutat la irrisòria quantitat de 1,16€.

A més considerem que aquest és un servei imprescindible per a qualsevol població, i més en el cas d’Ontinyent, ja que som una població de 38.000 habitants, una part d’ells joves que ara s’han quedat sense este servei i potser hagen d’acudir a altres localitats per tal de suplir aquesta mancança.

Volem destacar també que el Partit Popular des que està manant no ha sabut fer altra cosa que tombar tot el que s’ha aconseguit al llarg de 30 anys. Un bon exemple són la retallada de personal en el departament de Serveis Socials de l’ajuntament, la despesa extra que es dedica ara a la Televisió d’Ontinyent a causa de l’emissió en TDT a través de la cadena MK i l’eliminació del requisit lingüístic de coneixements de valencià per al funcionariat ontinyentí.

Esta retallada a més de demostrar el poc interès de l’ajuntament en els joves d’Ontinyent també ens fa pensar que el nostre consistori el que té és por d’esta organització que funciona de manera autònoma i democràtica, sense l’estricta vigilància de la nostra alcaldessa.

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, com a part afectada en este retall pressupostari, ja que el grup jove del casal forma part del Consell de la Joventut, volem demanar que el nostre consistori rectifique està decisió que menysprea als joves ontinyentins i torne a dedicar la subvenció que ja dedicava anteriorment. També reclamem que es destine una partida exclusiva per a pagar al tècnic del CLJO, igualment que la que es dedica per a l’arrendament. Això sí, eixe tècnic ha de continuar sent elegit pel CLJO.

Imaginem que l’ajuntament no respondrà a esta denuncia, ja que solament contesta als seus contrincants polítics, cosa que demostra que sols li importa la vessant política i no es preocupa per la ciutadania.