28.12.10

ACPV DENUNCIA LA CENSURA A EXPOJOVEACCIÓ CULTURAL PREN LA PARAULA EN EL PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA PER DENUNCIAR LA DECISIÓ DEL GOVERN MUNICIPAL DE CENSURAR LA SEUA PRESÈNCIA EN EXPOJOVE


El coordinador d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, ha pres la paraula en el plenari municipal de l’Ajuntament de València d’avui, dimarts 28 de desembre, per denunciar la decisió del Govern del PP de censurar la presència d’ACPV en Expojove.

Gisbert ha exposat que ACPV és una associació cultural valenciana amb 40 anys d’existència amb una activitat cultural diversa que aplega desenes de milers de valencians i, en aquest sentit, representa un sector important dels valencians i, per tant, té dret a ser present en un certamen públic com Expojove. En segon lloc, el coordinador d’ACPV ha exposat l’experiència de treball en els àmbits infantil i juvenil amb iniciatives com colònies, tallers infantils, intercanvis escolars... El Correllengua, sense anar més lluny, a implicat enguany a més de 150.000 xiquets d’escoles de tot el País. Per això, ACPV no només té dret a ser present a Expojove, sinó que està perfectament legitimada per a que se li reconega aquest dret per la seua experiència en el treball amb els més joves.

En tercer lloc, ACPV va fer a l’Ajuntament una proposta de diàleg en la reunió que el coordinador de l’entitat va tenir el passat 21 de setembre amb els senyors Manuel Mas i Manuel Camarasa (assessor i cap de Negociat de la Regidoria de Festes respectivament), i la va reiterar el passat 22 de desembre en la petició de reunió que va fer al regidor senyor Fèlix Crespo.

Contràriament, l’Ajuntament de València ha decidit negar-li la veu a ACPV (tot i la seua representativitat i la seua legitimitat) i ni contestar la proposta de diàleg.