22.11.11

ENTREGA DELS PREMIS BASSET I DISTINCIÓ GRANELL

El passat divendres 18 de novembre el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV va fer entrega dels guardons dels Premis Joan Baptista Basset i la Distinció Empar Granell a les persones i entitats que enguany han estat designades.

L’entrega de premis va vindre precedida per un sopar celebrat al Restaurant La Font de Sis de El Palomar. Posteriorment va tindre lloc l’entrega de premis amb un discurs introductori del Casal que posava de relleu el treball, l’esforç i la tasca de les persones i els col·lectius premiats per contribuir a un projecte de comarca i de País des de les vessants socials, culturals, mediambientals, lingüístiques, educatives...

Dolors Alsina Ridameya va ser la primera en rebre el guardó amb el Premi J.B Basset a la Trajectòria en el Món Associatiu. Aquest guardó tan merescut ha estat fruit d’una gran tasca en l’Associació de Veïns de Sant Josep. Maria Barberà, companya de la premiada a l’associació de la qual formen part i premiada als Basset l’any 2008 per la mateixa categoria , va llegir un discurs molt emotiu en el qual reconeixia la seua tasca i ens feia memòria de la seua entrada en l’entitat.

Miquel Àngel Marín, company i alumne de Llorenç Barber va fer unes paraules per reconèixer la tasca del musicòleg aieloner i alhora realitzar una queixa sobre les institucions que donen l’esquena a projectes culturals innovadors i transgressors. Llorenç Barber i Colomer va ser el segon premiat de la nit amb el Premi JB Basset a la Trajectòria Cultural. Llorenç va agrair el Casal aquest reconeixement i va fer memòria del festival musical Nits d’Aielo i Art.

La Plataforma Cremat sense Fils va ser l’entitat premiada en aquesta huitena edició amb el premi JB Basset a l’Entitat Compromesa amb el Territori. Jordi Oviedo, membre de la plataforma va llegir unes paraules contra la línia d’alta tensió i va exigir el respecte pel nostre entorn.

En darrer terme, va tindre lloc l’entrega de la Distinció Empar Granell 2011, una distinció atorgada enguany al CEIP Martínez Valls, d’Ontinyent. Josep Andrés, el director del centre va ser l’encarregat de rebre la distinció i va aprofitar per l’ocasió per recordar el 25è aniversari del centre i per rememorar el músic que dona li dóna nom. Així mateix va fer unes paraules en favor de l’educació pública i en valencià, i de TV3.

L’acte va concloure amb una intervenció musical de Llorenç Barber i Miquel Àngel Marín, els quals van destacar que l’art havia de servir per fer-nos preguntes. Finalment va tindre lloc l’actuació musical de Pelandruska, un grup de música folk que va animar la vetllada.

Des del Casal també es va notificar el tancament de la seua seu al Parc Mestre Ferrero per tal d’ubicar-se a la seu del carrer Tomàs Valls, que en breu intentarà reobrir les seus portes i la seua activitat.