28.3.12

DIVENDRES 30, DUES PRESENTACIONS

NOVES GLÒRIES A ESPANYA

El sociòleg Vicent Flor presentarà divendres 30 de març a Ontinyent el seu llibre Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana”, de l’Editorial Afers. Aquesta presentació, realitzada a iniciativa de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent, tindrà lloc a partir de les 19:30 d’eixe dia a la Biblioteca de Sant Josep, i comptarà amb les intervencions de Miquel Àngel Múrcia i Cambra, l’editor Vicent Olmos, juntament amb l’autor del llibre.

Vicent Flor és llicenciat en Ciències Polítiques i doctor en Sociologia. Exerceix com a conservador de museu i és professor associat del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i professor-tutor de la UNED. Les seues principals línies de recerca se centren en els àmbits de la sociologia política i de la sociologia de la cultura.

Aquest assaig, resultat de la tesi doctoral de l’autor, ofereix un panorama des de les ciències socials per fer entendre les complexes relacions entre València i Catalunya i entre els mateixos valencians., Estudiant la penetració social del regionalisme anticatalanista gràcies, entre d’altres, a influents mitjans de comunicació, a una particular estructura associativa, a la instrumentalització de símbols, festes, rituals i identitats prèvies, així com també al regionalisme banal de la Generalitat Valenciana.ELS DIES D'INCERTESA, ABANS DE LA L'INCENDI DE VILA-REAL DE 1706


1 comentari:

Anònim ha dit...

L'esdeveniment ESTÀ AJORNAT PER AL DIVENDRES 20 d'ABRIL, a la mateixa hora. El motiu té a veure amb la presentació d'un recull de rondalles d'una vintena d'autors comarcals a la mateixa hora en un altre local xativí, que clarament dividirà la gent. Així doncs, hem quedat per a ajornar-ho al 20 d'abril.

Vindran dos companys vestits i armats del Regiment de la Mare de Déu dels Desemparats, amb fusells, baioneta, casaques... i tractarem de transportar-vos al segle XVIII.