28.3.12

ES PRESENTA LA PLATAFORMA DE DEFENSA DE L’ESTAT DE BENESTAR I ELS SERVEIS PÚBLICS EN EL PAÍS VALENCIÀ

València, 27 de març de 2012


40 sindicats, organitzacions i plataformes han creat el nucli constituent de la Plataforma de Defensa de l’Estat de Benestar i els Serveis Públics en el País Valencià. Aquestes organitzacions representen un extens teixit social, ja que cadascuna de les plataformes engloben al seu diverses associacions i entitats del seu sector, de manera que estem en realitat parlant de centenars d’associacions.

La Plataforma neix davant la necessitat d’impulsar i coordinar les diverses mobilitzacions que han protagonitzat les anteriors organitzacions. El deteriorament dels serveis públics, la manca de recursos del Govern valencià, així com els pròxims anuncis de retallades a nivell estatal estan en la base de la coordinació d’entitats i mobilitzacions.

La iniciativa s’emmarca en una dinàmica de creació de plataformes de característiques semblants en d’altres territoris de l’Estat, com Madrid, Catalunya o Illes Balears, entre d’altres.

En l’acte de presentació, la Plataforma ha afirmat que “el País Valencià s’està situant en la cua de la prestació de serveis bàsics”, tal com expressa l’Índex de Desenvolupament dels Serveis Socials 2012 publicat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, on s’afirma que “La Comunitat Valenciana ocupa l’última posició en la classificació de les Comunitats Autònomes en el desenvolupament del seu Sistema de Serveis Socials, amb una qualificació d’irrellevant i una puntuació global de només 0,80 punts sobre 10”.

En el mateix sentit, les entitats de la Plataforma han denunciat que en sanitat el País Valencià mostra l’índex dels més baixos de la despesa pública per càpita, i la retirada dels programes de compensatòria en ensenyament tot i que tenim un dels índexs de fracàs escolar més alt de tot l’Estat.

La Plataforma considera fonamental el manteniment de l’Estat del Benestar i que és perfectament possible garantir els serveis públics de manera sostenible sense retallades, copagaments ni privatitzacions, ni disminucions de qualitat.

Finalment, les entitats i organitzacions presents en l’acte de presentació de la Plataforma han expressat el seu suport a la convocatòria de vaga general realitzada pels sindicats el proper dijous 29 de març com a instrument de defensa dels drets laborals i socials.


Telèfons de contacte de la Plataforma:
-Eva Hernàndez, 646 49 31 32
-Pepa Llorca, 616 827 153ADHESIONS FORMALITZADES FINS A DIA 27 DE MARÇ A LA PLATAFORMA DE DEFENSA DE L’ESTAT DE BENESTAR I ELS SERVEIS PÚBLICS EN EL PAÍS VALENCIÀ

A CONTRACORRENT
ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ
ACDESA
ALIANZA EN DEFENSA DEL SISTEMA PÚBLICO DE SERVICIOS SOCIALES PV
ASOCIACIÓN UNIFICADA DE GUARDIAS CIVILES
ATTAC PV
APOSTA JOVE UGTPV
CAMPUS JOVE
CAVE-COVA
CA REVOLTA
COL-LECTIU LAMBDA
CCOOPV
COORDINADORA VALENCIANA DE ONGD
ESCOLA VALENCIANA
FACUA
FEDERACIÓN DE AMPAS VALENCIA (FAPA)
FEDERACIÓN DE VECINOS DE VALENCIA
HERMANDAD OBRERA DE ACCIÓN CATÓLICA (HOAC)
ISCOD
INTERSINDICAL VALENCIANA
INTERSINDICAL JOVE
JOC
JOVES D'ACCIÓ
PLATAFORMA PER LA SALUT MENTAL
PLATAFORMA PER L´ENSENYAMENT PÚBLIC
PLATAFORMA EN DEFENSA Y MEJORA DE LA SANIDAD PÚBLICA
PLATAFORMA VALENCIANA DE DRETS SOCIALS
COORDINADORA DE PLATAFORMAS EN DEFENSA DE LA LEY DE DEPENDENCIA DE LA CV
PLATAFORMA D´AFECTADES HIPOTEQUES
PAU I SOLIDARITAT
SECREATARÍA DE JOVENTUT CCOO
SINDICATO UNIFICADO DE POLICIA
SINDICATO DE POLICIA DE UGT
SINDICATO DE POLICIA DE CCOO
UGTPV
UNIÓN DE CONSUMIDORES DE LA CV – UCE
UNIÓN DE GUARDIAS CIVILES
UNIÓN FEDERAL DE POLICÍA
UNIÓ DE LLAURADORS I RAMADERS DEL PAÍS VALENCIÀ
UPA
UPTA