17.7.12

ALCOI TAMBÉ ES MOBILITZA


Nota de premsa Plataforma Salvem el Tren

Dijous, a la sala de plens de l'Ajuntament d'Alcoi, es va celebrar l'assemblea pública convocada per la Plataforma ciutadana Salvem el Tren amb el recolzament del mateix Ajuntament.
La convocatòria tenia com a objectiu valorar - junt a la ciutadania i els agents econòmics i socials - la possibilitat d'un imminent tancament del tren, després de les declaracions recents del secretari d'infraestructures del Ministeri de Foment i Transport, Rafael Català, en les quals plantejava la possibilitat de substituir per un servei d'autobusos les línies amb baixa ocupació i que el Ministeri no considera prou rendibles econòmicament, com podria ser la d'Alcoi-Xàtiva.
L'assemblea va comptar amb una gran assistència de públic i amb destacada presència d'associacions veïnals, cíviques i culturals, i també d'organitzacions sindicals, empresarials i del comerç de la ciutat.
Junt a la Plataforma van intervindré representants del PSOE, BLOC i EU - integrants del govern municipal d'Alcoi - que van manifestar el seu compromís en defensar amb la ciutadania els interessos d'Alcoi i les nostres comarques davant de les administracions públiques i aconseguir la permanència i la millora del tren.
Cal destacar el malestar demostrat per diversos assistents davant l'absència del PP, en considerar que en un moment tan transcendent com l'actual, uns membres de la corporació tan importants i necessaris, haurien d'atendre les seues obligacions i acudir a la convocatòria ciutadana.
Des de la Plataforma desitgem que reconsideren la seua actitud i s'incorporen al més prompte possible al moviment unitari per la defensa dels interessos generals.
En el transcurs de l'assemblea es va fer una revisió de tot el que ha estat passant en la línia des de 1984, - quan la forta pressió de les mobilitzacions ciutadanes va aturar un primer intent de tancament - , fins el moment actual, en què han passat 28 anys plens de promeses, convenis i partides pressupostaries sistemàticament incomplides pels partits que ens han governat.
Es va fer una valoració del que aportaria la línia Alcoi-Xàtiva als pobles de les comarques de l'Alcoià-Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera, amb les millores previstes, coincidint unànimement que amb la seua adequació el nombre de viatgers podria superar els 300.000 a l'any, i que amb possibilitat de transportar mercaderies de manera poc contaminant i sostenible, fomentaria la interrelació entre les persones, el comerç, turisme i l'activitat industrial entre els pobles de les nostres comarques i València amb un cost econòmic i mediambiental molt més baix que el transport per carretera.
Els acords adoptats van ser els següents:
·         Posar en marxa les accions necessàries per sensibilitzar i mobilitzar els ciutadans per la millora i permanència de la línia Alcoi-Xàtiva.
·         Donar suport a totes les mobilitzacions reivindicatives que es realitzen a les comarques de l'Alcoià-Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera, començant per la participació en la concentració prevista a Ontinyent el proper dia 24.
·         Impulsar la campanya de recollida de signatures des de la pagina web.
·         La pròxima reunió de la Plataforma tindrà lloc el dimarts 17 de juliol a l'Associació de Veïns del Centre, per tal de decidir accions, constituir les comissions de treball necessàries i organitzar l'assistència a la concentració d'Ontinyent.
Plataforma ciutadana " Salvem el Tren"