14.1.16

ACPV ES REUNEIX AMB COMPROMÍS PER INICIAR EL PROCÉS DE RECUPERACIÓ DE TV3


Toni Gisbert i Mercè Teodoro, secretari i advocada d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es van reunir dimarts 12 de gener amb Fran Ferri i Jordi Juan, síndic del Grup Parlamentari de Compromís i diputat del mateix grup, a les Corts valencianes per a estudiar i resoldre les necessitats tècniques i jurídiques per a fer possible la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.

També es va contemplar l’objectiu de poder rebre les emissions d’IB3 i, d’aquesta manera, garantir la plena recepció de tots els canals públics en llengua pròpia.

Els representants del Grup de Compromís van mostrar la seua voluntat de posar fi a la censura imposada pels governs de Camps i Fabra, i fer-ho sense haver de dependre de concessions d’un Govern espanyol que s’ha mostrat –i continua mostrant-se- hostil a totes les reivindicacions valencianes.

La recuperació dels senyals impliquen determinades necessitats tècniques i jurídiques (com per exemple les condicions i calendari per a la possibilitat d’ús dels repetidors de l’antiga RTVV, que és per on s’haurien d’emetre els senyals) que cal garantir per a fer-ho possible. Per això, els representants cívics i polítics van fer una agenda de problemes i qüestions a resoldre, com a full de ruta, que seguiran en properes reunions.